Volg ons

Eerste Divisie

Jong AZ verslaat Cambuur, Jong PSV repareert achterstand tegen TOP Oss

Jong AZ verslaat Cambuur, Jong PSV repareert achterstand tegen TOP Oss

TOP Oss heeft een voorsprong bij Jong PSV niet kunnen vasthouden. Op de Herdgang werd het 3-1. Ook het beloftenteam van AZ pakte drie punten. In Wijdewormer werd Cambuur met 2-1 verslagen.

Jong AZ – Cambuur
De Alkmaarders kenden op het koude en gure trainingscomplex een vliegende start. Ondej Mihalik opende het bal al na vier minuten spelen met een treffer uit de counter. Cambuur, met aanwinst Sam Hendriks in de basis, ging direct op jacht naar de gelijkmaker, maar Maulun zag dat doelman Jasper Schendelaar een goede reflex in huis had. Ook Hendriks kreeg enkele kansjes. Op slag van rust verdubbelde Jong AZ echter de marge dankzij een treffer van Kenzo Goudmijn, die de bal in de hoek krulde. Na de pauze was ook Hendriks ongelukkig toen hij de lat raakte. De Leeuwarders schreeuwden boven een kwartier voor tijd om een strafschop voor een vermeende overtreding op Alex Bangura, maar scheidsrechter Cantineau wilde er niet aan. Pas diep in blessuretijd kregen de Friezen alsnog een strafschop, die benut werd door Kevin van Kippersluis. Het doelpunt kwam echter te laat om nog een gelijkspel uit het vuur te kunnen slepen, al was Matias Jones nog dichtbij.

Jong PSV – TOP Oss
Het was Jong PSV dat de regie in handen nam, maar TOP Oss dat na een klein half uur tegen de verhouding aan de leiding kwam. Oratmangoen bleef koel na een perfecte pass van Bryan Smeets en scoorde de 0-1. De ploeg van coach Klaas Wels kreeg vleugels door de treffer en kreeg plots kansen op een grotere marge. Jong PSV herpakte zich echter al snel en kwam door een heerlijk schot van afstand van Lonwijk weer op gelijke hoogte. Drie minuten later stond het bovendien 2-1 in Eindhovens voordeel toen Mauro Junior een strafschop benutte. Na de pauze zocht TOP de gelijkmaker, waar Dogan dichtbij was. In plaats van de gelijkmaker viel echter de 3-1 via Aboukhlal. Dat was tevens de eindstand.

Advertentie
Advertentie

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

× Mijn veilige donatie
Periode
Bedrag
Ander bedrag
Persoonlijke info
Ik doneer anoniem


Powered by Whydonate

Meer over Eerste Divisie