vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieJong AZ slaat gat; TEC verrast GVVV en UNA hard onderuit

Jong AZ slaat gat; TEC verrast GVVV en UNA hard onderuit

Jong AZ heeft een grote slag weten te slaan aan kop in de Tweede Divisie. Waar de achtervolgers nagenoeg allemaal punten lieten liggen wonnen de jonkies uit Alkmaar met 2-0 van FC Lienden. Eén van die achtervolgers, GVVV, ging verrassend onderuit bij TEC met 4-2. UNA liet zich zelfs volledig aan de kant zetten door Jong Sparta (4-0).

Jong AZ – FC Lienden 2-0

De gehele wedstrijd was Jong AZ, met de uit de A-selectie gezette Joris van Overeem in de basis, de betere ploeg. FC Lienden kwam er eigenlijk niet aan, maar wist wel heel lang de nul te houden. Twintig minuten voor tijd viel alsnog het openingsdoelpunt via Jamie Jacobs en vlak voor tijd werd het ook nog 2-0 via Jeremy Helmer. Jong AZ wist hierdoor het gat met de concurrentie alweer te vergroten tot zeven punten. Kozakken Boys is op doelsaldo de nieuwe nummer twee.

TEC – GVVV 4-2

GVVV heeft evenveel punten als Kozakken Boys, maar kreeg dit weekend wel een flinke tik te verwerken. Op bezoek bij TEC was de thuisploeg simpelweg de betere ploeg en was het spel van GVVV erg slordig. Jip Bartels maakte voor rust al 1-0, gevolgd door twee goals van Wimilio Vink. Trainer John de Wolf ging alles of niets spelen met Frank Tervoert als extra spits. Het bracht de spanning terug, want Robin Mulder maakte twee goals (3-2), in blessuretijd werd het alsnog via 4-2 Trumaine Balrak. TEC blijft daardoor in de grote groep ploegen in het rechterrijtje staan, waarin bijna iedere ploeg won.

Jong Sparta – UNA 4-0

Dat was namelijk ook het geval voor Jong Sparta en wel tegen directe concurrent UNA. De Brabanders gaven op Het Kasteel eigenlijk negentig minuten niet thuis. De Fransman Cyril Chevreuil maakte al vroeg 1-0 en schoot vlak voor de pauze een penalty raak. Robert Klaasen tekende voor 3-0, waarna Mathias Pogba, het broertje van, zijn eerste minuten bij Sparta maakte en gelijk scoorde. Zodoende staat Jong Sparta nog maar op één puunt van de veilig veertiende plaats. Deze wordt bezet door UNA.

Bekijk de Derde Divisie Zaterdag Uitslagen | Stand | Programma

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD