woensdag, 29 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieJong AZ en HHC in evenwicht, Excelsior Maassluis en Katwijk verliezen

Jong AZ en HHC in evenwicht, Excelsior Maassluis en Katwijk verliezen

HHC Hardenberg heeft twee punten afgesnoept van Jong AZ. Waar de Alkmaarders in de afgelopen tijd moeilijk te stoppen waren, hield de nummer zeventien van de Tweede Divisie toch één punt over aan de ontmoeting. Ook de nummer twee op de ranglijst liet punten liggen. Excelsior Maassluis ging op bezoek bij Spakenburg met 2-1 onderuit. Katwijk, dat op de vierde plek staat, liet zich verrassen door Jong Sparta: 2-1.

Jong AZ – HHC Hardenberg

Een afwachtende openingsfase werd afgesloten door Rob van der Leij. De spits stond eindelijk weer in de basis, wist zichzelf vrij te spelen door een fraaie aanname maar zag de bal van de lijn gekeerd. Na twintig minuten was het wel raak. Uit een corner van Glenn Kobussen wist de spits binnen te koppen voor 0-1. Koos Werkman schoot ook nog rakelings naast, waarop vanuit het niets de 1-1 viel. Werkman werkte de bal nu in eigen doel. De wedstrijd kwam vervolgens in balans, waarbij HHC geen risico nam en AZ dit keer niet in staat was om het verschil te forceren. HHC werd een aantal keer gevaarlijk uit de omschakeling, maar in de slotfase moest Werkman de bal van de lijn halen. Daardoor wist HHC eindelijk weer eens partij te bieden aan Jong AZ.

Spakenburg – Excelsior Maassluis

Bij Spakenburg bleven de blessures en schorsingen het verhaal. Philip Ties was terug van een schorsing, maar Kees Tol ontbrak door een blessure. Al vroeg in het duel moest topscorer Olivier Pilon geblesseerd afhaken en hij werd vervangen door Mike Ahrens. Thijs Hendriks was wel fit genoeg om eindelijk in de basis te starten. In de eerste helft waren er kansen over en weer, maar waren de bezoekers wel de bovenliggende partij. Uiteindelijk werd dat op slag van rust omgezet in de 0-1 door Dean van Ooijen. Direct vanuit de pauze leek Spakenburg gelijk te maken. Ties werkte de bal alleen net naast. Invaller Ahrens deed het vervolgens wel voor de Blauwen: 1-1. Niet veel later maakte Ties er ook 2-1 van, waarop Daan Blij zijn vrije trap net niet binnen zag vallen. Ondanks dat Spakenburg Tim Sanders nog een rode kaart zag krijgen, won Spakenburg met 2-1.

Jong Sparta – Katwijk

Op Het Kasteel was de eerste kans voor Sparta, gevolgd door twee mogelijkheden voor Katwijk. De voorzet van Mark de Loor was net te scherp voor Marciano Mengerink en uit de daaropvolgende corner werd niet gescoord. Na een kwartier spelen was het vervolgens wel raak. Een vrije trap vanaf de rechterkant werd nog afgeslagen. De verre ingooi kwam wel voor de voeten van Bennie van Noord (0-1). Sparta werd daarop echter steeds gevaarlijker en na een halfuur zorgde Felicia ook voor de gelijkmaker. De eindstand werd in het voordeel van Jong Sparta bepaald door Jaimy Brute. Hij knalde met een hard schot de 2-1 binnen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD