donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieJong AZ-coach Goudmijn: 'Niet gedacht zo'n straatlengte voor te komen'

Jong AZ-coach Goudmijn: ‘Niet gedacht zo’n straatlengte voor te komen’

Niemand in de Tweede Divisie lijkt nog te twijfelen aan het kampioenschap van Jong AZ. Toch speelden de Alkmaarse beloften zaterdag gelijk tegen HHC: “We hebben veel goede wedstrijden gespeeld en we hebben ook wel eens wat matiger gespeeld. Deze viel daaronder”, stelt Kenneth Goudmijn, die een trainersduo vormt met Martin Haar.

Aanpassingsvermogen erg hoog

“We hanteerden een te laag tempo”, vervolgt de oud-prof van AZ, Cambuur en Haarlem tegenover TweedeDivisie.org. “Dit kun je twee verloren punten noemen, want als je het spelbeeld bekijkt waren wij de bovenliggende ploeg.” Het puntenverlies lijkt echter geen verschil te maken in de titelrace: “We hadden zelf niet verwacht zo’n straatlengte voorsprong te krijgen”, stelt Goudmijn. “Toch valt de competitie niet tegen. Het is een eer om tegen grote amateurploegen te mogen spelen die al zolang op dit niveau acteren.” Over de koppositie zegt hij: “We hebben veel kwaliteit op het veld. Daarnaast is het aanpassingsvermogen van onze spelers erg hoog, waardoor we op deze plek staan.”

Elke jeugdspeler is dit goed

Toch doen de andere beloftenteams het een stuk minder goed. Goudmijn kan moeilijk het grote verschil in resultaten verklaren: “Want zeker Jong Sparta en Jong Vitesse hebben het tegen ons heel behoorlijk gedaan.” Hij snapt wel dat meer profclubs graag willen instromen: “Voor elke jeugdspeler is het goed om op dit niveau te spelen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD