Volg ons
Jong AZ

Tweede Divisie

Jong AZ-coach Goudmijn: ‘Niet gedacht zo’n straatlengte voor te komen’

Jong AZ-coach Goudmijn: ‘Niet gedacht zo’n straatlengte voor te komen’

Niemand in de Tweede Divisie lijkt nog te twijfelen aan het kampioenschap van Jong AZ. Toch speelden de Alkmaarse beloften zaterdag gelijk tegen HHC: “We hebben veel goede wedstrijden gespeeld en we hebben ook wel eens wat matiger gespeeld. Deze viel daaronder”, stelt Kenneth Goudmijn, die een trainersduo vormt met Martin Haar.

Aanpassingsvermogen erg hoog

“We hanteerden een te laag tempo”, vervolgt de oud-prof van AZ, Cambuur en Haarlem tegenover TweedeDivisie.org. “Dit kun je twee verloren punten noemen, want als je het spelbeeld bekijkt waren wij de bovenliggende ploeg.” Het puntenverlies lijkt echter geen verschil te maken in de titelrace: “We hadden zelf niet verwacht zo’n straatlengte voorsprong te krijgen”, stelt Goudmijn. “Toch valt de competitie niet tegen. Het is een eer om tegen grote amateurploegen te mogen spelen die al zolang op dit niveau acteren.” Over de koppositie zegt hij: “We hebben veel kwaliteit op het veld. Daarnaast is het aanpassingsvermogen van onze spelers erg hoog, waardoor we op deze plek staan.”

Elke jeugdspeler is dit goed

Toch doen de andere beloftenteams het een stuk minder goed. Goudmijn kan moeilijk het grote verschil in resultaten verklaren: “Want zeker Jong Sparta en Jong Vitesse hebben het tegen ons heel behoorlijk gedaan.” Hij snapt wel dat meer profclubs graag willen instromen: “Voor elke jeugdspeler is het goed om op dit niveau te spelen.”

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie