donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlClubsACVJong Almere verstevigt koppositie; belangrijke zeges voor Capelle en ONS

Jong Almere verstevigt koppositie; belangrijke zeges voor Capelle en ONS

Koploper Jong Almere City heeft haar positie aan de kop van de ranglijst verder verstevigd. Het profiteerde met een 2-0 overwinning van de halve misstap van Spakenburg. Onderin waren er belangrijke zeges voor Capelle en ONS Sneek.

Jong Almere City – ASWH 2-0
De ploeg van trainer Ivar van Dinteren (foto) kende een geweldige start, want al na ruim een minuut spelen schoot James Efmorfidis de bal vanuit een corner in de verre hoek. Leunend op die snelle voorsprong speelde Almere een goede eerste helft, waarin het via Tadmine nog een goede kans kreeg de voorsprong uit te bouwen. ASWH kwam pas in het laatste deel van de eerste helft wat beter in de wedstrijd en via David Almeida kregen de Ambachters hun beste kans.

Na rust ging ASWH op zoek naar een beter resultaat. Die druk leidde tot kansen voor Van Driel en De Jel, maar de gelijkmaker bleef uit. Almere City deed het wat dat betreft beter. Bij de eerste de beste kans na rust was het direct raak via Khalid Tadmine. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Voor ASWH komt er daarmee een einde aan een reeks van zes duels zonder nederlaag, terwijl Almere City de voorsprong aan kop van de ranglijst vergroot naar vier punten.

Quick Boys – Capelle 0-2
Capelle boekte na vijf nederlagen op rij een verrassende zege op bezoek bij Quick Boys en verschaffen zichzelf daardoor wat lucht in de strijd om de onderste plaatsen. Quick Boys blijft door de nederlaag hangen in de subtop.

De eerste helft was arm aan kansen. De grootste was voor de thuisclub, maar die werd kort voor rust gemist door Hamza Boukhari. Ook na rust was het spel niet groots en de kansen schaars. Capelle opende ruim tien minuten na rust wel de score via Kelvin Kalika. Die voorsprong werd gekoesterd en nadat Boris Letterie de stand een kwartier voor tijd op 0-2 bracht was het verzet van Quick Boys definitief gebroken.

ONS Sneek – ACV 4-1
In een noordelijk onderonsje boekte ONS Sneek een verrassend ruime 4-1 zege op ACV. Na vier wedstrijden zonder overwinning was dat broodnodig voor ONS dat daardoor aansluiting houdt met de andere ploegen in de staart van de ranglijst.

Het eerste wapenfeit van de wedstrijd was nog voor ACV’s Marco van der Heide, maar daarna nam de thuisclub de touwtjes in handen. Via Gendridge Prijor en Curty Gonzales stond er binnen een half uur een 2-0 voorsprong op het scorebord. Na ruim een kwartier spelen besliste ONS in kort tijdsbestek het duel met nog eens twee doelpunten. Eerst maakte Curty Gonzales zijn tweede van de middag, waarna Arton Musliu het kwartet vol maakte. Erik Eleveld, kort daarvoor ingevallen, redde de Asser eer.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD