woensdag, december 8, 2021
HomeCompetitiesDerde DivisieJong Almere City langs UNA in slijtageslag

Jong Almere City langs UNA in slijtageslag

Er komt komend seizoen hoe dan ook een debutant in Tweede Divisie. Jong Almere City klopte UNA en neemt het in de finale voor een plek in de Tweede Divisie op tegen JVC Cuijk. Het werd een ware slijtageslag in Veldhoven, waar de beslissing pas na strafschoppen viel.

Beide ploegen speelden vol voor de winst en maakten er daardoor een aantrekkelijk duel van. UNA had daarin wel de overhand en kreeg kort voor rust ook de grootste kans, maar Brian Boogers kopte op de lat. In de tweede helft kwam Almere City tegen de verhouding in al snel op voorsprong. Jelle Goselink kopte de polderbewoners virtueel naar de finale. Dat was het sein voor UNA om nog meer te drukken en de gelijkmaker was halverwege de tweede helft een feit. Brian Boogers was het middelpunt van het Veldhovense feestje.

Spanning in de verlenging
In een spannende slotfase kregen beide teams nog mogelijkheden, maar het draaide uit op een verlenging. Ook in de verlenging gingen beide teams door met zoeken naar de beslissing. UNA begon sterker, maar zag ook Almere City af en toe gevaarlijk worden en Petar Stoskovic redde zijn ploeg met een knappe redding. Het draaide uiteindelijk uit op strafschoppen en daarin kon Staskovic geen heldenrol claimen, maar dat kwam vooral doordat de UNA-spelers hun strafschoppen dramatisch namen. Na drie strafschoppen elk stond Almere City al met 3-1 voor, waarna Nick Tielemans ook de vierde strafschop voor UNA miste.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS