zaterdag, 2 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieJong Ajax verpulvert FC Volendam, FC Oss wint van MVV

Jong Ajax verpulvert FC Volendam, FC Oss wint van MVV

Het is maar goed dat de busreis vanaf De Toekomst naar Volendam een korte is, want de ploeg van Misha Salden werd vooral na rust vernederd door Jong Ajax: 7-0. Ook Jong PSV won op bezoek bij FC Dordrecht: 2-3. FC Oss versloeg in eigen huis nipt MVV: 1-0.

Jong Ajax – FC Volendam
Er wordt wel eens gezegd dat een wedstrijd twee gezichten heeft. Wel, dat ging aardig op bij het duel tussen Jong Ajax en FC Volendam. Voor de pauze golfde het spel op de Toekomst aardig op en neer en kreeg Volendam met name in de beginfase aardige kansen en moest doelman Norbert Alblas handelend optreden. Vlak voor de pauze opende Mateo Cassierra de score en daarmee leek het hek van de dam. Kopte de aanvaller eerst nog op de paal, na rust had hij het vizier wel op scherp en scoorde een hattrick. De Amsterdamse beloften, gecoacht door Winston Bogarde, denderden na de pauze over de ploeg van coach Misha Salden heen. Che Nunnely maakte de 3-0, Noussair Mazraoui mocht scoren vanaf de strafschopstip en het slotakkoord was met twee treffers voor Kaj Sierhuis.

FC Dordrecht – Jong PSV
Jong PSV kwam al snel in een zetel terecht. Al na twee minuten werkte Lulu Statia de bal ongelukkig in zijn eigen doel, waardoor FC Dordrecht een dramatische start kende. Tien minuten later maakte Justin Lonwijk er 0-2 van. Halverwege de eerste helft kwam FC Dordrecht beter in haar spel en werd het dreigender via Andreas Calcan. De Roemeen stond dan ook aan de basis van de 1-2 na een uur spelen, die werd binnengeschoten door Mailson Lima. Daarmee was de spanning weer even terug, zij het voor slechts tien minuten. Een fraaie actie van Donyell Malen ging vooraf aan de 1-3 van PSV’s uitblinker van de afgelopen weken. Het leek de beslissing te brengen, ware het niet dat een tweede treffer van Lima, na een fout van doelman Yanick van Osch, de 2-3 inleidde. Het alles-of-niets offensief van de Schapenkoppen leverde echter geen gelijkspel meer op.

FC Oss – MVV
FC Oss mocht zich de gelukkigste tonen in haar laatste duel van MVV. Beide ploegen ontliepen elkaar namelijk niet zo veel. Voor de pauze werd een kansrijke inzet van MVV’er Dean Koolhof net voor de lijn weggewerkt, maar daar zette FC Oss meerdere gevaarlijke momenten tegenover, onder meer via Thijs van Pol. Na rust dachten Fatih Kamaci en Richard van der Venne te gaan scoren, maar ook zij kregen de bal er niet in bij een scrimmage voor het Limburgse doel. Het was evengoed Van der Venne die het verschil maakte: uit een klaargelegde bal van Van Pol schoof hij de 1-0 binnen. Dat bleek tevens de eindstand.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD