woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieJong Ajax schrijft historie met titel na winst op MVV

Jong Ajax schrijft historie met titel na winst op MVV

Jong Ajax is voor het eerst in de geschiedenis kampioen van de Jupiler League. Aanvoerder Leon Bergsma mocht de schaal op sportpark De Toekomst vrijdag na de laatste speelronde omhoog tillen na een zinderend slot. De Amsterdamse belofteploeg versloeg in een spannende kampioenswedstrijd MVV: 2-1. 

Achterstand

Het was voor het eerst dat een belofteploeg de schaal kreeg uitgereikt. Doordat de belofteploeg na rust op achterstand kwam, was het team van trainer Michael Reiziger de koppositie een tijdje virtueel kwijt. Keleche Nwakali benutte een strafschop voor MVV, na een overtreding van Mateo Cassierra.

Invaller Sierhuis

Toch stelde de thuisploeg daarna snel orde op zaken. Invaller Kaj Sierhuis benutte een goede voorzet van Casseirra en maakt gelijk. Niet lang daarna scoorde de assistgever zelf na voorbereidend werk van Teun Bijleveld. De Colombiaan schoot hard binnen.

Paal

Jong Ajax was voor rust dreigender en raakte via Casseirra (schot vanuit lastige hoek) en Danilho Doekhi (kopbal uit een corner) twee keer de paal. MVV kon daar alleen een gevaarlijk schot van Nwakali tegenover zetten. Zijn poging werd gestopt door Ajax-keeper Dominik Kotarski.

Feest 

Na het laatste fluitsignaal brak er een groot feest los op het veld. Ajax-supporters vierden feest met de spelers. Vervolgens werd de schaal uitgereikt in een snel in elkaar gezet podium. Jong Ajax kan niet promoveren naar de Eredivisie. Nummer twee op de ranglijst Fortuna Sittard neemt de promotieplek van de kersverse kampioen in.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD