woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieJong Ajax niet langs RKC Waalwijk

Jong Ajax niet langs RKC Waalwijk

RKC Waalwijk heeft een knap gelijkspel behaald op bezoek bij de beloften van Ajax. Een niet al te hoogstand duel werd besloten met een 1-1 eindstand. Dat betekende het eerste puntenverlies voor Jong Ajax.

Vaessen blinkt uit

Het duel werd al na twaalf minuten stilgelegd vanwege onweersbuien die over de Toekomst trokken. Toen het spel eenmaal hervat was, kwam Jong Ajax na ruim een half uur spelen op voorsprong door een mooie treffer van Carel Eiting. Toch kreeg RKC ook haar kansjes, onder meer via Paul Quasten en Jan Lammers. Vlak voor de pauze kreeg Dennis Johnsen dichtbij de 2-0, maar doelman Etienne Vaessen kon redden.

Morele winnaar
Na rust nam de ploeg van Peter van den Berg (foto) wat meer aanvallend initiatief. Het leidde tien minuten na de pauze tot de gelijkmaker, nadat Jong Ajax slecht uitverdedigde, waardoor de bal bleef hangen. Henrico Drost aarzelde niet en knalde de bal achter Kostas Lamprou. Via Johnsen, Teun Bijleveld en Mateo Cassierra kreeg Jong Ajax in het restant van de tweede helft nog wel haar kansen, trof het vlak voor tijd ook nog de lat, maar scoren deden de talenten van Michael Reiziger niet meer. Zo stapte RKC Waalwijk met de 1-1 eindstand als morele winnaar van het veld. Door het gelijkspel moet Jong Ajax de koppositie in de Jupiler League delen met FC Oss.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD