zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlClubsCambuur LeeuwardenJong Ajax kent goede seizoenstart met zwaar bevochten zege op SC Cambuur

Jong Ajax kent goede seizoenstart met zwaar bevochten zege op SC Cambuur

Het beloften team van Ajax leek vrijdagavond in Leeuwarden na vijfenveertig minuten spelen op eenvoudige wijze drie punten mee te kunnen nemen naar Amsterdam, dit door treffers van Darren Sidoel en Mateo Cassierra (0-2). In de tweede helft was echter SC Cambuur de bovenliggende partij, maar kwam het niet verder dan één treffer (1-2).

Debuterende Johnsen
Dennis Johnsen maakte zijn officiële debuut in het shirt van Ajax nadat hij recent de overstap maakte van sc Heerenveen naar de hoofdstad. In de eerste tien minuten van de wedstrijd toonde de Noorse vleugelaanvaller veel initiatief en was zijn directe tegenstander een aantal keer te slim af. De eerste kans van het duel kwam op naam van Cassierra, maar zijn kopbal werd gekeerd door doelman Jesse Bertrams. Vervolgens kreeg Marvin Peersman de kans om de score te openen, maar op korte afstand van het doel wist hij de bal niet tussen de palen te krijgen.

Blunderende Bertrams
In de 25ste minuut kwam Ajax op voorsprong, dit mede door de hulp van Cambuur-sluitpost Bertrams. Een hard, maar op het oog houdbaar schot van Sidoel, werd totaal verkeerd ingeschat door de doelman (0-1). Nadat Cassierra in de 38ste minuut de bal nog over het doel schoot van de thuisploeg verdubbelde hij twee minuten later de voorsprong voor Jong Ajax, ook bij deze treffer ging Bertrams niet geheel vrijuit. In de laatste vijf minuten kreeg SC Cambuur nog twee mogelijkheden, maar de ploegen zochten de kleedkamers op met een ruststand van 0-2.

Thuisploeg trefzeker
SC Cambuur kwam veel beter uit de kleedkamer dan de Amsterdammers. De thuisploeg kwam dan ook terecht op 1-2 in de 63ste minuut door een treffer van Matthew Steenvoorden. De verdediger kon na een corner van de rechterkant van het veld helemaal vrij binnenkoppen. De fans van de thuisploeg gingen er goed voor zitten en zagen drie minuten later bijna de 2-2 op het scorebord verschijnen, doelman Stan van Bladeren wist het één tegen één duel echter winnend af te sluiten.

Geen loon naar werken
De ploeg van Marinus Dijkhuizen bleef jagen op de gelijkmaker, maar ondanks fraaie mogelijkheden van onder andere Issa Kallon bleef de thuisploeg met lege handen achter. In de counter was Jong Ajax ook nog enkele keren gevaarlijk voor het doel van de tegenstander, maar meer treffers kon men niet produceren. In de laatste minuut van de blessuretijd moest Peersman met direct rood het speelveld verlaten na een schandalige overtreding op Cassierra zoals op onderstaande video te zien.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD