maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieJong Ajax houdt koplopers in zicht, Jong PSV verslaat FC Oss en...

Jong Ajax houdt koplopers in zicht, Jong PSV verslaat FC Oss en FC Volendam te sterk voor Jong AZ

Jong Ajax blijft na de 2-3 zege bij FC Dordrecht in de slipstream van de koplopers Fortuna Sittard en NEC. Jong PSV was met 5-1 te sterk voor de buren van FC Oss. FC Volendam won de Noord-Hollandse streekderby tegen Jong AZ met 4-1.

Jong Ajax blijft in slipstream koplopers
Aan de Dordtse dijk trok Robert Mutzers met zijn twaalfde seizoenstreffer de score open voor de thuisploeg. Lange duurde de euforie niet. De Amsterdammers kwamen via Mateo Cassiera en Che Nunnely in een tijdbestek van een minuut op voorsprong. Dordrecht begon voortvarend aan de tweede helft en kwam via Denis Mahmudov op gelijke hoogte. Teun Bijleveld kroonde zich tot de matchwinner. Overigens is de kans dat de uit het eerste elftal verbannen Amin Younes speeltijd krijgt in Jong Ajax volgens trainer Michael Reiziger niet groot. Hij geeft de voorkeur aan talenten. ,,Dit is een opleidingselftal”, zo merkte hij op voor de camera’s van Fox Sports.

Jong PSV geen moeite met FC Oss
Na een aftastende openingsfase kwam PSV na een kwartier op voorsprong via Donyell Malen. Geheel vrijstaand schoof hij zijn tiende seizoensdoelpunt binnen. Luuk Koopmans hield de Eindhovenaren overeind door een strafschop van Fatih Kamaci te stoppen. Op een inzet van Richard van der Venne moest de van een blessure herstelde doelman zich niet veel later toch gewonnen geven. Jong PSV werd zeker niet nerveus van de tegenslag. Sam Lammers rondde met zijn hoofd een fraaie aanval af en bracht Jong PSV opnieuw op voorsprong. De tweede helft was nog geen twee minuten onderweg toen Cody Gakpo de marge optrok naar 3-1. Met zijn tweede doelpunt van de middag tilde Malen de eindstand naar 4-1. Daarmee was de doelpuntenhonger van de snelle aanvaller nog niet gestild. Hij scoorde nog eenmaal.

FC Volendam rekent af met Jong AZ
In de Noord-Hollandse streekderby leek FC Volendam een moeilijke middag te krijgen aan Jong AZ. Na ruim een half uur stiftte Ferdy Druijf op fraaie wijze de 0-1 binnen, terwijl Volendam tot dat moment de gevaarlijkste ploeg was. Het antwoord van Anthony Berenstein liet maar kort op zich wachten: 1-1. Direct na de pauze kantelde Teije ten Den het duel door de 2-1 binnen te koppen. Een kwartier voor tijd maakte Kevin Visser de 3-1, waarna Ten Den in de slotminuut de eindstand op 4-1 bepaalde.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD