woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlClubsAlmere City FCJong Ajax eenvoudig langs Almere City, Helmond Sport klopt Jong AZ

Jong Ajax eenvoudig langs Almere City, Helmond Sport klopt Jong AZ

Almere City FC was maandagavond niet opgewassen tegen Jong Ajax. De Amsterdamse beloften wonnen vrij eenvoudig met 3-0. Jong AZ ging op eigen veld onderuit tegen Helmond Sport: 1-3.

Jong Ajax – Almere City FC
De formatie van Michael Reiziger, koploper in de Jupiler League en ditmaal spelend met naast de dikbetaalde Mateo Cassiero ook Mitchell Dijks en Daley Sinkgraven, was overwegend dominant op de Toekomst. Na bijna twintig minuten spelen zorgde een afstandschot van Mateo Cassierra voor de 1-0. Op slag van rust zorgde Vaclav Cerny voor verdubbeling van de marge. Kort na rust maakte Mazraoui de derde Amsterdamse treffer. Aan Almeerse zijde had een lob van Ahannach een beter lot verdiend. In het resterende half uur waren kansen een stuk spaarzamer dan in het eerste uur en zo bleef het bij 3-0.

Jong AZ – Helmond Sport
In Wijdewormer zagen de toeschouwers een gelijkopgaande eerste helft, met kansen voor beide doelen. Het was echter Helmond Sport dat kort voor rust via Robert Braber de leiding nam. Vrij snel na de hervatting stond het alweer gelijk. Fred Friday bracht Jong AZ op 1-1. In die fase leken de Alkmaarse beloften door te drukken met een dot van een kans voor Bel Hassani en een niet gegeven strafschop. Maar omdat de Alkmaarse beloften niet profiteerden, rook Helmond haar kans en kwam het ruim een kwartier voor tijd via NAC-huurling Grad Damen op 1-2. Bij Jong AZ dacht men echter aan buitenspel toen Zeldenrust de voorzet gaf. Jong AZ probeerde daarop nog wel de gelijkmaker te forceren, maar mocht van geluk spreken dat de ingevallen Vicento er vlak voor tijd geen 1-3 van maakte. Die treffer viel echter alsnog in blessuretijd en kwam op naam van Arne Naudts.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD