maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagJonathan Waterberg geeft visitekaartje af!

Jonathan Waterberg geeft visitekaartje af!

Het was maandagavond dat DVS’33 trainer Peter Wesselink hem meedeelde dat hij dinsdagavond  het doel zou verdedigen van DVS’33 in de bekerwedstrijd tegen Eredivisionist Vitesse. En met hij bedoelen we de 26-jarige Jonathan Waterberg; sinds september 2021 deel uitmakend van de A-selectie van 3e divisionist DVS’33.

Een verrassende mededeling?
“Eigenlijk wel ja want ik wist niet dat onze vaste doelman Daan Huiskamp niet zou spelen en dan is je debuut maken in zo’n wedstrijd natuurlijk wel een verrassing.

Was je er klaar voor?
“Het was lastig want ik kom net terug van een operatie aan mijn pink die mij 3 maanden heeft gekost .Weliswaar heb ik nog steeds schroefjes in mijn hand maar heb daar nauwelijks last van dus ja, ik was er klaar voor”.

Hoe moeten wij Jonathan Waterberg kennen?
In Nederland was mijn laatste club TOP Oss(2019). Na mijn vertrek ging ik in op avontuur in Amerika bij California United Strikers FC. om vervolgens weer terug te keren in Europa. In Zweden vond zijn zaakwaarnemer emplooi bij Ekilstuna City. Toen het daar in financieel opzicht niet zo goed ging en de salarissen niet meer betaald konden waren bracht dat mij in Ermelo bij DVS’33.

Maar daar had je Daan Huiskamp voor je?
Dat klopt en ik wist vooraf dat het ook niet mee zou vallen hem te passeren maar ik kan wel veel leren van hem dat mij een betere doelman maakt vandaar dat ik de uitdaging aangenomen heb.

En wat vond je van vanavond?
Een van de hoogtepunten tot op heden. Een unieke ervaring die naar meer smaakt. Met name in de slotfase kreeg ik veel te doen en kon ik laten zien dat ik best een aardige doelman ben.

Wat gaat de toekomst brengen?
Ik kan natuurlijk niet in de sterren kijken, maar wellicht zijn er clubs die zeggen ”Die kunnen we best gebruiken als 1e doelman”. Dan ga ik daar eens over nadenken. Voorlopig heb ik het prima naar mijn zin bij deze mooie club dus we zien wel wat er eventueel gaat gebeuren. Deze ervaring neemt niemand me meer af van me.

Herman van Diejen 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD