zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlClubsIJsselmeervogelsJohnny Lommers “ Held van Werkendam” na winnende treffer Kozakken Boys tegen...

Johnny Lommers “ Held van Werkendam” na winnende treffer Kozakken Boys tegen IJsselmeervogels(2-1)

Johnny Lommers was de grote held na afloop van het duel tussen de twee grootmachten uit het zaterdagvoetbal Kozakken Boys en IJsselmeervogels. Een wedstrijd die echter deze keer een geheel andere lading had dan in het merendeel van de voorgaande duels.
Boven de beide ploegen hebben zich donkere wolken samengepakt want zowel Kozakken Boys als de Vogels bevinden zich in deze fase van de kompetitie in de onderste regionen van de 2e Divisie. Een unicum; met name voor de rooien uit Spakenburg. Je kon het aan  trouwe aanhangers, bestuursleden, oud-bestuursleden vragen van de Vogels maar niemand kan zich herinneren dat de Vogels op zo’n lage positie stonden. Op papier beschikt men dan wellicht over een top-5 ploeg maar dat kan men in de huidige kompetitie totaal nog niet waarmaken.

Met Kozakken Boys was het al niet veel beter gesteld. Voor aanvang van deze wedstrijd bezette Kozakken Boys plaats nummer 17 en IJsselmeervogels de 15e plaats. Na 90 minuten zijn de rollen voorlopig omgedraaid. IJsselmeervogels is voorlaatste(17e plaats) en Kozakken Boys neemt de 16e plaats in. Beide plaatsen aan het eind van de kompetitie goed voor het spelen van promotie/degradatiewedstrijden.

Het was deze middag niet bijster goed wat de beide ploegen lieten zien. Kozakken Boys miste Frenk Keukens terwijl Gwaeron Stout nog niet helemaal fit was en op de bank begon.
IJsselmeervogels moest het voor de 4e achtereenvolgende maal doen zonder hun betrouwbare sluitpost Jaimy Schaap. Er is echter hoop dat Schaap komende dinsdagavond in de vissersderby tegen Spakenburg van de partij zal zijn en zijn rentree zal maken.

Geen spektakelstuk

Het treffen werd geen spektakelstuk. Integendeel; over de 90 minuten bekeken was het een matige ontmoeting die door de gelukkigste gewonnen werd. En dat was Kozakken Boys. Terwijl het eerste half uur in het teken stond van aftasten kwam de thuisclub verrassend op voorsprong.
Een presentje voor de jubilerende Leon Bot, die tegen IJsselmeervogels zijn 300e wedstrijd voor de hoofdmacht speelde. Het was de jubilaris zelf die het vonnis voltrok al kreeg hij daarbij wel de optimale steun van Vogels doelman Julian Prinsen.
in de 27e minuut bereikte een voorzet van Elvio van Overbeek het hoofd van Leon Bot die kopte en tot ieders verbazing zag dat Prinsen wel heel sullig de bal door zijn handen liet glippen en Kozakken Boys op voorsprong zette(1-0).

IJsselmeervogels kreeg voor rust nog wel enkele kansjes op de gelijkmaker welke pogingen door de goed keepende Mike van de Meulenhof werden verijdeld. Aan de andere kant herstelde Prinsen zich prima van zijn fout door een aantal goede reddingen te verrichten waaronder op een schot van Yasin Ouja.

De tweede helft twee gelijkopgaande ploegen met voor beide teams een aantal kansen.
Eerst Danny van den Meiracker, die zich na een pass van Philippe van Arnhem keurig vrij draaide maar aan de actie geen goed vervolg gaf. Zijn schot ging hoog over.

Een nog mooiere kans kreeg Steven Sanchez Angulo in de 60 e minuut toen hij oog in oog kwam te staan met Boys-doelman Nike van de Meulenhof. De doelman van de thuisclub redde echter fraaie met de voet.

Kort hierop de gelijkmaker. Uit een corner op rechts van Pieter Langedijk ging de bal over iedereen heen en de enige die alert reageerde was Mitch Willems die ongehinderd de gelijkmaker in kon schieten(1-1).

In de 75e minuut de wissel van Johnny Lommers die de plaats innam van Thomas Marijnissen; aan de kant van de Vogels brengt trainer Gert Peter de Gunst de snelheid van Jerrel Hak in voor Christos Ibrahim. Als ook nog Danny van den Meiracker naar de kant wordt gehaald voor Adil Haian breekt de slotfase aan, waarin beide trainers toch nog hoop koesteren op de 3 punten.

IJsselmeervogels heeft daarop eerst de beste kans wanneer de snelle Hak zijn man passeert en vanaf de achterlijn op maat voorzet. Echter, in geen velden of wegen is een medespeler te bekennen om deze droomkans te verzilveren.

En terwijl iedereen zich zo langzamerhand gaat verzoenen met een puntenverdeling zit het venijn ‘m wederom in de staart. Kozakken Boys zet, gesteund door het publiek, nog even aan en evenals tegen de Treffers gebeurt het “wonder” wederom in blessure tijd; om exact te zijn in de 92 minuut.
Johnny Lommers kapt zijn tegenstander knap uit en scoort beheerst in de verste hoek.
Vreugde bij de Boys ; teleurstelling bij de “rooien” uit Spakenburg.(2-1)

Johnny Lommers was even van de fans!

Hoe was het in het kamp der Kozakken en met name bij Johnny Lommers.
In de kleedkamer was het volop feest, klonken de muziek keihard maar zonder Lommers.  Die werd aan  de overkant van de hoofdtribune nog uitbundig gefêteerd door zijn fans die hun “local hero” voorlopig niet lieten gaan. Het ene na het andere lied klonk uit de kelen van de fanatieke aanhang, vuurwerk kwam er aan te pas en na bijna een kwartier kon hij de gang naar de kleedkamer maken. Blij met de zege en blij dat hij de maker van de winnende treffer was, waarmee hij vandaag de “local hero” werd.

Dat de stemming bij IJsselmeervogels ver beneden peil was, laat zich begrijpen. Een nederlaag drie dagen voor een wederom cruciaal treffen, ditmaal tegen dorpsgenoot Spakenburg, is natuurlijk niet echt een opsteker.

Gert Peter de Gunst:
We hebben nog 18 wedstrijden om iets recht te zetten…

Wat trainer Gert Peter de Gunst van de wedstrijd vond?
Hij vatte het samen in twee woorden: waardeloos en teleurstellend.
“ Voor de zoveelste keer dit seizoen ging het mis. In de eerste 20 minuten ging het nog wel aardig, waarbij zij wel heel gemakkelijk op 1-0 kwamen. Tot de gelijkmaker waren we aan elkaar gewaagd. Na de 1-1 kregen we wat meer moeite en brak er een slechte fase voor ons aan. Bij een prima aanval waarbij we de snelheid van Hak optimaal gebruikten hadden we zelfs op voorsprong kunnen komen maar dat verzuimden we. En toen hadden we de 1-1 moeten koesteren; dat deden we echter niet met als gevolg dat Kozakken Boys in de 92e minuut de overwinning en de 3 punten pakte. Erg zuur!”.

Heb je de stand al bekeken?
“Ja, we staan inderdaad voorlaatste maar als we nu nog maar een of twee wedstrijden te spelen hadden dan was het alarmfase rood. Er is totaal nog geen reden om in paniek te geraken. Er zijn totaal 34 wedstrijden te spelen. We hebben er nu 16 gespeeld dus nog 18 te gaan. Aan het eind van de rit worden de prijzen verdeeld; ook in de 2e Divisie”.

Gino Cruetzberg:
Ik kom hier om te genieten en een basisplaats te veroveren..

Wie er van afstand toekeek naar de manier waarop Johnny Lommers werd gehuldigd voor zijn winnende treffer was de 22-jarige Gino Creutzberg. Een voor de meesten nog onbekende “ster” aan het Kozakken Boys firmament. Niet zo vreemd overigens want pas vorige week in het uittreffen tegen FC Volendam maakt hij zijn debuut in de hoofdmacht van Kozakken Boys. Gino speelde, voor zijn komst naar Kozakken Boys bij FC Dordrecht. Ook deze zaterdag een voldoende voor de rasechte Dordtenaar.

Tevreden?
Gino: “Ik ben wel tevreden over dat we gewonnen hebben, maar persoonlijk kan het altijd beter. Ik leer hier veel en dat is ook een van de redenen dat ik naar Werkendam ben gekomen. Mijn doel is een basisplaats te veroveren  en wellicht kan ik ooit nog een stapje hogerop, maar dat zien we later wel. Eerst hier slagen”.

Veel in de clinch gelegen met je opponent Danny van den Meiracker?
“Niet echt. Behoudens een kleine woordenwisseling viel het reuze mee. Hij kreeg ook niet echt veel kansen. Ik had mijn huiswerk goed gedaan en heb ook veel tips gekregen van mijn medespelers hoe deze gevaarlijke Vogels-aanvaller te bespelen.

Herman van Diejen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD