maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieJohn de Wolf: 'DOVO-supporters waren helemaal de weg kwijt'

John de Wolf: ‘DOVO-supporters waren helemaal de weg kwijt’

Spakenburg-trainer John de Wolf heeft geen goed woord over voor het gedrag van supporters van DOVO tijdens de wedstrijd zaterdagmiddag.

Helemaal de weg kwijt
Voor de wedstrijd was er sprake van wat onrust rond de Spakenburg-coach. Fans van GVVV zouden met het idee spelen om een spandoek op te hangen voor hun vertrokken coach, waarop veiligheidsoverleg werd gevoerd tussen de trainer, GVVV en DOVO. Besloten werd dat De Wolf bij het uitstappen van de spelersbus uit voorzorg begeleiding kreeg van DOVO. Evengoed was De Wolf na afloop verbitterd. ,,Als je als club dan zo voor de beveiliging bent, dan moet je zorgen dat dit soort gasten niet achter mijn dug-out kunnen staan. Die DOVO-supporters waren echt helemaal de weg kwijt. Alsof wij een soort vuilnisbak waren”, foeterde hij tegenover FOX Sports. Om die reden besloot De Wolf niet te verschijnen op de persconferentie van de Rooien na het duel.

Beveiliging
,,Een aantal weken van te voren kreeg ik al app-berichten en mails namens DOVO dat er dreiging op die wedstrijd zat”, vervolgt De Wolf ,,Dat zou komen vanuit GVVV en ik zou beveiligd moeten worden. Ik heb toen teruggestuurd dat ik er weinig mee kon.” Uit voorzorg werd hij wel begeleid vanuit de spelersbus naar het complex van DOVO. Het bleek uiteindelijk een storm in een glas water. Vanuit GVVV-hoek bleef het muisstil en was er geen sprake van dreiging.

Rancuneus
Tegenover de Veenendaalse Krant reageert DOVO-voorzitter Jan Willem de Groot op de verwijten van de Spakenburg-coach: ,,Natuurlijk wordt er wel eens wat geroepen, maar ik heb zelf niets gehoord en heb ook niets vanuit het bestuur van Spakenburg erover gehoord. Wel ontvingen wij verhalen dat bepaalde personen rancuneus waren richting hem en dat hebben wij De Wolf voor de wedstrijd verteld. Dat is alles. Bij ons staat veiligheid op nummer één.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD