vrijdag, 1 maart 2024
Voetbal247.nlClubsKatwijkJohn Blok: 'Als wij van Katwijk willen winnen, moeten we allemaal top...

John Blok: ‘Als wij van Katwijk willen winnen, moeten we allemaal top zijn’

Het Scheveningen van John Blok heeft het Katwijk de afgelopen jaren regelmatig ontzettend lastig weten te maken en soms zelfs serieus pijn te doen. Die geschiedenis leek zich afgelopen zaterdag te herhalen, maar Scheveningen kwam dit keer tekort om Katwijk echt te laten zweten, constateerde John Blok na het duel. ,,Als wij van Katwijk willen winnen, moeten we allemaal top zijn. Dat waren we vanmiddag niet.”

Als je de analyse van Blok in één zin zou samenvatten, dekt “eerst het zoet, dan het zuur” het meest de lading. ,,We hadden het in de beginfase enorm lastig, maar na een minuut of tien kregen we meer grip op het aanvalsspel van Katwijk. In die fase kwamen we ook op 0-1 na een prima aanval.” De opzet van die aanval kwam rechtstreeks uit de tactische analyse van de tegenstander. ,,Als je zo aanvalt als Katwijk doet, ontstaan er ook ruimtes voor de tegenstoot,” geeft Blok een inkijkje in zijn plan. De openingstreffer van Mike de Niet, die bij de tweede paal de bal kon binnentikken na een goede combinatie tussen Tyrone Owusu en Mehmet Aldogan over rechts liet zien hoe dat plan er in de praktijk uitzag. En vervolgens de eerste kritische noot die gekraakt moest worden.

,,We hebben veel te weinig van die ruimtes gemaakt,” stelt Blok in gesprek met Voetbal247.nl. ,,Tyrone is een ontzettend talentvolle jongen en hij heeft al mooie dingen laten zien, maar vandaag was het, op die ene aanval na, net even iets minder.” Deze conclusie kon echter over meer spelers getrokken worden. ,,Als wij van Katwijk willen winnen, moeten we allemaal top zijn. Dat waren we vanmiddag niet. De eerste twee doelpunten geven we weg door persoonlijke fouten. Zulke dingen kunnen een keer gebeuren, maar als dat hier gebeurt weet je dat het een moeilijke middag wordt.” Blok vond daarnaast dat zijn ploeg in balbezit ook te slordig was en daardoor eigenlijk nooit echt een vuist kon maken op De Krom. In zijn eindconclusie sprak Blok dan ook over een terechte nederlaag.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD