maandag, juli 4, 2022
HomeClubsJoey Veerman tekent contract bij PSV

Joey Veerman tekent contract bij PSV

In de zoektocht naar een creatieve voetballer is PSV uitgekomen bij Joey Veerman. De speler komt voor 6 miljoen euro over van SC Heerenveen voor een periode van 4,5 jaar. Als passende voetballer blinkt hij uit in de statistieken. De meningen onder de analisten over de mentale gesteldheid duiden echter op het nog ontbreken van mentale hardheid, die nodig zou zijn voor de top.

Hans Westerhof vindt de passing van Veldman bij lange ballen zelfs beter dan de balbehandeling van Frenkie de Jong. Met deze stelling wordt hij ondersteund door de statistieken die aantonen dat de speler al meer dan 158 kansen creëerde voor medespelers, sinds zijn debuut voor Heerenveen in september van 2019.

Top 3 passing

Hij staat hiermee in de top 3 van de eredivisie en laat alleen Tadic en Berghuis voorgaan op deze ranglijst. Met zijn 21 beslissende assists deelt hij met dezelfde spelers het podium. Als lange afstandspasser is hij bovengemiddeld goed, evenals opbouwende passer via het korte spel, daarnaast heeft hij de meeste passes die aankomen in en rond het strafschopgebied.

Naast zijn dominantie in de passing behoort hij tot de meest effectieve dribbelaars in de eredivisie. Medespelers kunnen de bal overal en altijd bij hem kwijt. Over zijn voetballende kwaliteiten bestaat er geen enkele twijfel.

Psycholoog

Westerhof onderschrijft dit, maar vind dat de speler meer het onderste uit de kan moet leren halen. Deze mening wordt gedeeld door voetbaljournalist Sjoerd Mossou. Hij denkt dat Veerman een echte Volendammer is die dicht bij zijn dorp moet zijn, omdat de voetballer eens heeft afgezegd bij Jong Oranje. De verslaggever adviseert PSV om er een psycholoog op los te laten.

Ook voetbalanalist en oud voetballer Kenneth Perez kent ook zijn twijfels. Veerman zou fitter moeten worden en minder moeten teren op zijn talent. Echter als Veerman dit leert en bovendien meer verdedigend werk gaat doen, dan haalt de voetballer het Nederlands elftal, zo luidt de stellige overtuiging van Perez.

Potentie

Volgens analist René van der Gijp heeft Adam Maher zich bij PSV op de positie waar Veerman komt te spelen niet verbeterd. Hij zegt over Veerman dat hij “minstens nog een klasse beter zou moeten worden dan Maher wil PSV er wat aan hebben, want aan deze Veerman heb je niks.” De statistieken zeggen de analist kennelijk niet veel, hij besluit zijn betoog met  de uitspraak: “Maar schijnbaar hebben ze bij PSV gekeken en zien ze die potentie wél.”

Volgens dorpsgenoot Wim Jonk bezit Joey Veerman in ieder geval de kwaliteiten om in de Nederlandse top te spelen, mits hij zich doorontwikkelt en in een hoger tempo leert spelen.

Eenvoudig inzetten op de eredivisie, KNVB Beker of Champions League? Bet365 is de nummer 1 legale broker van Nederland! Bij Bet365 krijg je nu tot 100 euro bonus op je eerste storting! Waar wacht je nog op?

Bet365 welkomstbonus min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Minimale leeftijd voor aanbiedingen is 24 jaar.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS