vrijdag, december 3, 2021
HomeClubsADO'20Joey Jongman zorgt voor apotheose, Barendrecht bekert verder, ADO’20 knock-out

Joey Jongman zorgt voor apotheose, Barendrecht bekert verder, ADO’20 knock-out

De wedstrijden van ADO’ 20 onder Roy van der Mije staan garant voor spanning en spektakel. Ook al ontbraken de vaste spitsen in de eerste ronde van de KNVB-beker zag het er lange tijd goed uit voor de thuisploeg. BVV Barendrecht beschikt echter over een speler met extra klasse. Joey Jongman schoot zijn ploeg vlak voor het uitbreken van de strafschoppenserie naar de volgende ronde, 2-3.

Sfeer

In Heemskerk kijken ze uit naar de bekerontmoetingen. In de vorige ronde schakelde ADO’20 Tweede Divisionist Koninklijke HFC uit en ontstond er op het veld de sfeer van een alternatieve Heemskerkse feestweek.  Die kan door de coronamaatregelen al twee geen doorgang vinden. Ook tegen Barendrecht leek een feestje in het verschiet te zitten. Roy van der Mije miste turbo wingback Ruben Doesburg en keeper Nick Boom, Björn Haggerty stond op goal, en miste de vaste spitsen Milan Klopper en Raymond de Waard. Maar in de competitie bleek Danny Lute al een goede vervanger te zijn. En het door de trainer ingevoerde 5-3-2-systeem blijkt bij zijn spelers te passen. Lopende mensen in combinatie met goede passers zorgen voor een snelle Heemskerkse omschakeling.

 

Spitsen

De 22-jarige Danny Lute scoorde al vier treffers. Maurizio Brenna was deze woensdag zijn collega in de spits. Hij scoorde voor rust twee keer omdat Max van Dijk de enige was die voor de gasten wat terug kon doen leidde ADO’20 met 2-1.

Opvatting

Barendrecht staat onder leiding van een andere ex-prof. Het is Richard Elzinga die de Derde Divisionist onder zijn hoede heeft. Hij heeft een fysiek sterke ploeg met een speler op het middenveld die van de buitencategorie is, Joey Jongman.  ,,Ik houd van een realistische spelopvatting die past bij de mogelijkheden van mijn team.  We hebben een prima selectie, maar moeten niet blind gaan aanvallen.”

Trekker

Een kwartier voor tijd scoorde Stanley Husen uit een scrimmage de 2-2. Barendrecht werd naarmate het duel vorderde sterker.

Jongman

Monster, Qrushinco Rosina en ex-prof Niels Vorthoren hadden de winnende al op hun schoen en Tim Eekman raakte de lat. Maar  een verlenging bleek noodzakelijk. Het leek uit te draaien op een strafschoppenserie. Totdat de van Katwijk op het oude nest teruggekeerde Joey Jongman de trekker overhaalde en Heemskerk in rouw achterliet, 2-3. Jongman schiet net zo makkelijk met links en rechts en schoot onlangs tegen ONS Sneek al twee keer raak vanaf twintig meter. Hij speelde drie jaar voor VV Katwijk, kreeg na zijn vertrek legio aanbiedingen maar koos ervoor om weer vlak bij huis te gaan voetballen.

Overstappen naar zzp-boekhouder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS