Home Clubs ASWH Joey Jongman: 'We hebben het publiek vermaakt vandaag'

Joey Jongman: ‘We hebben het publiek vermaakt vandaag’

Katwijk startte in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen als een diesel, maar toen de motor eenmaal ging draaien hadden de Krombewoners geen kind aan ASWH. Veldmaarschalk Joey Jongman kon telkens vrijgespeeld worden op het middenveld en legde van daaruit het fundament voor een gevarieerd aanvalsspel. De boomlange middenvelder, die zelf de 2-0 uit een piekfijne vrije trap mocht aantekenen, was dan ook zeer te spreken over de start van de competitie. ,,Ik had me het begin van het seizoen niet beter kunnen voorstellen.”

,,We speelden goed vandaag, volle bak vooruit,” kijkt Jongman terug op de 3-0 overwinning. Hoewel het even duurde tot de aanvalsdrang tot kansen en goals leidde, liet Katwijk zien over veel voetbal te beschikken. Met name Jongman werd veel vrijgespeeld op de helft van ASWH en in die rol kon hij uitgroeien tot de beste man van het veld. ,,We wisselden goed van posities, waardoor zij telkens moesten kantelen en te laat waren. Omdat ook Rick van der Meer vaak het middenveld in dribbelde, moesten zij kiezen en konden wij gemakkelijk de vrije man vinden.”

Vaak was Jongman die vrije man, om vervolgens de vier aanvallers en lopende mensen van achteruit aan het werk te zetten. Voor rust kwam Katwijk al tot meerdere kansen en mogelijkheden, maar bleef het uiteindelijk steken op slechts één goal. ,,We hadden de wedstrijd voor rust al kunnen en misschien zelfs moeten beslissen. Na rust pakten we het ook weer goed op en kwamen we vrij snel op 2-0”, zegt Jongman. Omdat invaller Marciano Mengerink kort voor tijd ook zijn doelpunt nog meepikte, kreeg de stand een nog beter aanzien en pakte Katwijk bovendien de koppositie.

,,Ik denk dat we tevreden kunnen zijn over wat we vandaag hebben laten zien,” concludeert Jongman. ,,We waren dominant en speelden goed voetbal. We hebben het publiek echt vermaakt vandaag.”

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments