dinsdag, 16 april 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagJoël Donald(OFC) bezorgt Westlandia vierde achtereenvolgende nederlaag(1-0)

Joël Donald(OFC) bezorgt Westlandia vierde achtereenvolgende nederlaag(1-0)

Westlandia heeft aan de reeks van drie achtereenvolgende nederlagen (2-1 Oss’20, 1-0 Gemert en 2-0 Groene Ster) in de thuiswedstrijd tegen de nummer 2 van de 3e Divisie Zondag, het Oostzaanse OFC geen eind kunnen maken. Het zit de Naaldwijkse ploeg ook niet mee. Een schorsing en een aantal blessures noopten  trainer Cesco Agterberg tot een groot aantal wijzigingen in zijn team. De spelers in het veld en op de bank tellend waren er niet minder dan 11 spelers onder de 23 jaar.
Ook OFC telde een aantal wijzigingen. Zo miste men Rano Burger, Niels Butter, Sonny ten Hoope en Victor van der Linde terwijl Darryl Bäly wegens interlandverlichtingen ontbrak(hij speelde een interland met Aruba).

OFC begon voortvarend. Zette flink druk hetgeen al snel in de wedstrijd resulteerde in de openingstreffer. Een pass vanaf de linkerkant was precies op maat voor Joël Donald die de bal feilloos inkopte(0-1). Westlandia kon er sporadisch uitkomen; het ontbrak hen aan  precisie en brutaliteit in met name de voorste linie.
Eenmaal was men dichtbij de gelijkmaker. Een prachtige hakbal van Dinand Kuhn kwam eerst tegen de paal om vervolgens in de handen te belanden van de verbaasde Mike Grim.

In het tweede gedeelte had Pieter Mulders Mohamed Chih uit voorzorg in de kleedkamer gelaten. Niet alleen zijn knie speelde wat op maar ook voelde trainer Pieter Mulders goed aan dat de communicatie tussen Chih en de scheidsrechter niet optimaal was.
“Dan kunnen we beter het zekere voor het onzekere nemen en hem rust gunnen want we zitten in deze fase van de kompetitie niet echt te wachten op meer blessures en geschorste spelers”.

In de tweede helft meer evenwicht, al bleef OFC technisch de betere ploeg.
Westlandia wilde wel, speelde met veel inzet, werkte zich drie maal in de rondte maar was aanvallend niet bij machte om OFC-doelman Grim echt zenuwachtig te maken.

Aan de andere kant kreeg Bob van der Hoek volop werk bij acties en schoten van de meest gevaarlijke speler in de OFC voorhoede Donald.
De Westlandia-doelman hield zijn ploeg echter tot en met de laatste minuut in de race voor een beter resultaat. Dat betere resultaat kwam er echter niet; wel een vierde nederlaag in successie.

Melvin Vissers:
“Geloof me: wij gaan niet degraderen”

Melvin Vissers, samen met Patrick Batist, het volgend seizoen overstappend naar het Haagse VUC, blijft er echter geloof in houden.
“ Door de vele geblesseerden lopen we al het grootste gedeelte van het seizoen op onze tenen en zijn vier nederlagen op rij natuurlijk niet motiverend. Ook het grote aantal doordeweekse wedstrijden, waarvan in het bijzonder wij veel last hebben, is niet in ons voordeel. Een opgelopen blessure op zondag kan niet genezen als we woensdag weer moeten spelen. En optimaal trainen met tactische dingen uitproberen lukt amper. Maar geloof me: wij gaan niet degraderen. We moeten onze ruggen krommen en het geluk hebben dat we weer eens een wedstrijdje winnen hetgeen ons een boost zou geven”.

Mike Grim:
“Ik verheug me al op die mooie wedstrijden in de 2e Divisie””

Mike Grim had een gemakkelijk middagje op Sportpark De Hoge Bomen.
“ Dat kan wel kloppen maar ik moet toch bij de les blijven. Het ging moeizaam vanmiddag . Het was door de vele geblesseerden passen en meten hetgeen gelukkig goed afliep. We hebben geen al te grote selectie en dan is elke blessure goed te voelen. Maar we doen nog steeds volop mee in de titelrace”
Grim hoopt al een beetje op de vele mooie wedstrijden volgend seizoen die op het programma staan in de 2e Divisie (als OFC mocht promoveren). Hij durft zelfs al naar het seizoen 2023-2024 te kijken waarin de uitbreiding van de voetbalpiramide realiteit gaat worden.
“ Inderdaad, dan wordt het allemaal nog leuker met veel derby’s en minder verre reizen want vergeet niet wanneer je een fulltime baan(Mike Grim is werkzaam in het bankwezen met regelmatig werkdagen van 09.00 uur tot 19.00 uur) hebt en je moet 3x in de week trainen en op een zondag bijvoorbeeld naar Groene Ster in Limburg voor 2 x 45 minuten voetballen dan blijft er weinig vrije tijd over. Mijn vriendin is dan af en toe ook niet blij, maar met die mix van zaterdag en zondagclubs uit de regio bij elkaar wordt het hopelijk allemaal beter en leuker”.

Pieter Mulders:
“Een matige wedstrijd”

Pieter Mulders vond de drie punten vanmiddag belangrijker dan te winnen met mooi voetbal.
“Dat ging ook niet met ons gehavend elftal. We waren driekwart van de wedstrijd de bovenliggende partij en wisten de snel gescoorde 1-0 voorsprong met onze jeugdige invallers goed te consolideren, al moet je bij zo’n minimale voorsprong altijd uitkijken dat je niet verrast gaat worden. Dat gebeurde gelukkig deze middag niet”.

Herman van Diejen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD