zaterdag, januari 29, 2022
HomeClubsKoninklijke HFCJim Hulleman maakt indruk bij HFC, Desevio Payne neemt profmentaliteit mee

Jim Hulleman maakt indruk bij HFC, Desevio Payne neemt profmentaliteit mee


Koninklijke HFC oefent deze week nog tweemaal. Vanavond tegen Jong Volendam en vrijdag uit bij Jong Sparta. Trainer Gertjan Tamerus heeft het gemis van Daniël van Son (IJsselmeervogels), Khalid Tadmine (IJsselmeervogels), Peet van der Slot (VVSB), Tom Boks en Kevin van Gasteren opgevangen met Desevio Payne, Gerry Vlak, keeper Mitchel Michaelis en de twee Odin’59-spelers Jim Hulleman en Koen Tros.

Lijstje
Met name Hulleman kende een sterke voorbereiding. ,,Zonde dat we hem niet eerder hebben gehaald’’, zegt Gertjan Tamerus nu. ,,Hij stond al twee jaar op ons lijstje.’’ De Witte heeft scorend vermogen, diepgang en een mega verre inworp.  ,,En hij nam de verantwoordelijkheid om tegen Telstar de strafschop te nemen.’’

Jim Hulleman

Beste speler

Trainer Richard Plug haalde Hulleman destijds van AFC ’34 naar Heemskerk, waar hij een paar top-jaren kende en tweemaal de Ton Sminia-trofee won voor beste speler. ,,Jim heeft een goede techniek en kan met zijn linkerbeen uitvoeren wat zijn ogen zien’’, zegt Plug.

,,Daarnaast heeft hij als middenvelder een goede timing om voor de goal te komen en daarbij is het uiteraard wel handig dat hij ook nog scorend vermogen heeft. Ik vind hem het beste als linkshalf omdat hij ook over een aardig loopvermogen beschikt en het verdedigende werk niet schuwt.’’

Linker
Maar ook afstandsschoten en vrije trappen en corners, indraaiend of uitdraaiend, zijn zeer gevaarlijk, effectief en mooi. Hulleman is zo goed als tweebenig, maar vooral sterk met zijn linker.

Koen Tros


Andere nieuwkomer is Koen Tros – wederom van ODIN ’59 – die in de voorbereiding ook een goede indruk achterliet. HFC speelt echter met maar drie middenvelders, waardoor één speler van het viertal Gerry Vlak, Jacob Noordmans, Hulleman en Tros moet sneuvelen.

Doelman Mitchel Michaelis kwam over van Go Ahead Eagles waar hij een zware blessure opliep. De goalie maakt vooral indruk door zijn imposante
lichaam en lengte, 2.04 meter. Helaas viel hij zaterdag in het oefenduel met AFC -1-3 verlies- geblesseerd uit. Richard de Groot was zijn vervanger.


Payne
Als rechter wingback haalde de Koninklijke Desevio Payne bij Emmen weg. De ex-prof brengt zijn profinstelling ook mee naar de Spanjaardslaan. Op zijn 16e kon hij als jeugdspeler van Zeeburgia al naar Stoke City. Het werd FC Groningen en later Excelsior en de afgelopen twee jaar Emmen. Payne werd de laatste jaren drie keer geopereerd en wordt met de week wedstrijdfitter.

Gertjan Tamerus is blij met zijn inbreng. ,,Hij is één-tegenéén goed, betrouwbaar, heeft snelheid en loopvermogen en hij voelt zich verantwoordelijk.’’

Zijn oud-trainer Adrie Poldervaart stond altijd met bewondering te kijken naar zijn instelling op de training. ,,Die Payne, die staat te trainen zeg… De vonken spatten er vanaf.”


Desevio Payne maakte bij Groningen zijn debuut als linksback in het betaalde voetbal, maar heeft een voorkeur voor rechts. Daar heeft hij drie concurrenten, ex-winger Franklin Lewis, zijn 19-jarige broertje Deron en André Morgan, die op vier posities in de defensie kan spelen.

Vlak
Ex-Volendam-prof Gerry Vlak is de bekendste nieuweling. Hij speelde afgelopen jaar voor IJsselmeervogels en kan drie keer per week voor de training samen met Mitchel Michaelis naar Haarlem rijden. Vlak acteerde bij Volendam altijd in een 4-3-3-systeem en komt nu in een 5-3-2-formatie te spelen. Zijn stijl kijkt op die van Wim Jonk, hij is een verbindingspeler met oog voor de ruimte en die rustig is voor de goal.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]