zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlClubsDe TreffersJim Hulleman bezorgt HFC de zege bij ongeslagen De Treffers

Jim Hulleman bezorgt HFC de zege bij ongeslagen De Treffers

De titelkandidaten HHC Hardenberg, Quick Boys, Katwijk en AFC danken Koninklijke HFC. De Haarlemmers wonnen zaterdagavond met 2-3 bij het nog ongeslagen De Treffers.

Opstelling

Trainer Tamerus koos voor hetzelfde elftal dat AFC op een gelijkspel hield. Dus met Daniel Camara Bos als rechter wingback. En zonder Quinten Dekkers, die tegen AFC door een vingerblessure ontbrak en Joas Kors, het 18-jarige talent dat goed inviel. Dekkers was weer speelklaar, maar moest op de bank starten.

El Ouazzane

De thuisploeg van Leeroy Echteld had de pech dat de betrouwbare eerste keeper Niels Kornelis ontbrak. Als vervanger toverde Echteld een oude bekende uit de hoge hoed. Abdel El Ouazzane kende hij nog uit de AZ-jeugd. De doelman was, nadat hij weg mocht bij Telstar, nog even op proef bij Dordrecht, maar koos onlangs voor een rol op het tweede plan bij de Groesbekers.

El Ouazzane liet een schot van John Hilton los en Jim Hulleman leek de score te openen, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Halverwege de eerste helft was het Roy Castien die op rechts twee man in de luren legde en Gerry Vlak bediende. De Volendammer heeft het vermogen om een bal hard en geplaatst raak te schieten, 0-1.

 

zzp-boekhouder

Tweede jeugd

Vlak voor de rust was het Jacob Noordmans die de 0-2 intikte. De routinier lijkt aan een tweede voetballeven begonnen en startte wederom in de basis. Hetgeen ook inhield dat de aanwinsten Zakaria Eddahchouri en Levi de Wilde weer vanaf de bank toekeken.

In het tweede bedrijf moest Michaelis eerst handelend optreden. Het was een waarschuwing voor de storm die zou komen.

Wissels

De Treffers scoorde binnen zeven minuten via Wouters en Vllijter tweemaal. Trainer Tamerus wisselde een spits een spits en een back voor een back. Castien moest gaan douchen en Eddahchouri kwam erin. En Dekkers verving Camara Bos.

Een kwartier na de rust was het Jim Hulleman die met een volley  de gasten op 2-.3 schoot.

Aanvoerder

Hulleman was vorig seizoen al van onschatbare waarde voor HFC. De teamspeler speelde op het middenveld, in de verdediging, als wingback en als spits. Alles gaat De Witte goed af.

Zijn vorm, aanwezigheid, wijze van druk zetten, coachend vermogen zorgen ervoor dat de 29-jarige  dit jaar als aanvoerder op het veld staat.

Kansen

Toppenberg kreeg de kans op de 3-3, maar kwam centimeters tekort. Quinten Dekkers kreeg de gele kaart en kwam vijf minuten voor tijd goed weg toen hij Van Hees neerhaalde.

Uit voorzorg werd Dekkers gewisseld en kreeg Joas Kors speeltijd én de hoop dat hij, als talent uit de opleiding, dicht bij een basisplaats zit.

De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker. Na een aanval via invaller invaller Bouyaghlafen en Jordy Thomassen kwam linksback Wouters voor keeper Michaelis die redde.

Vlak voor tijd redde de ex-prof nog eens met zijn voet op een inzet van Jordy Thomassen. In de blessuretijd stopte Abdel El Ouazzane nog een inzet van Zakaria Eddahchouri.

Door deze zege sluit HFC aan in de subtop. Komende weken wachten duels met IJsselmeervogels, dat Katwijk op 0-0 hield, en Quick Boys, dat FC Lisse klopte.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD