Home Clubs Excelsior Maassluis VERSLAG | Jesper Drost doet het weer voor HHC, keeper Nick Borgman...

VERSLAG | Jesper Drost doet het weer voor HHC, keeper Nick Borgman stuit Excelsior Maassluis

2019

HHC Hardenberg stijgt door een zwaar bevochten 1-0 zege op Excelsior Maassluis naar de gedeelde vierde plek op de ranglijst. Met net zoveel punten als Rijnsburgse Boys en HFC. De ploeg Bert van Hunenstijn mist dan wel een scorende spits, maar Jesper Drost en de magnetiserende handen van doelman Nick Borgman sleepten zijn ploeg er doorheen.

Spits

Bert van Hunenstijn zat – spreekwoordelijk- toch even met de handen in het haar. Aan het begin van het seizoen leek hij nog een luxe-probleem te hebben. Spits Rob van der Leij bleef bij de club en staat altijd garant voor doelpunten. En HHC kon zowaar ex-prof Jari Oosterwijk verleiden tot een terugkeer als spits.

Oosterwijk

Het laatste pakte voor beide partijen niet goed uit. Oosterwijk is weer werkzaam op de boerderij en Van der Leij moest wederom voor de goals gaan zorgen. Dat doet hij al jaren. Maar uitgerekend nu raakte hij geblesseerd.

Drost

Vorige week tegen Noordwijk sleepte ex-prof Jesper Drost zijn ploeg er door heen. In het 4-3-3-systeem acteert hij op ‘10’. En dus moest Matthijs Hardijk in de spits acteren.

De ex-jeugdspeler van AZ en FC Groningen opereert normaliter op de flanken. Al na veertig minuten moest hij het veld verlaten en werd vervangen, door ook al een ex-AZ-speler, Joeri Church, al is dat een verdediger.

 

Kansen

Excelsior Maassluis was, in het lastig te bespelen 5-3-2-systeem, lange tijd de betere ploeg maar ontbeert ook een scorende spits.

Vincent van den Berg, Luivienno Statia en Omar El Baad, één-tegen-één met de uitblinkende keeper Nick Borgman misten de nodige kansen.

De goalie kwam in 2020 over van het Duitse BSV Schwarz-Weiß Rehden en keepte eerder voor de jeugd van PEC Zwolle en FC Groningen.

Wissels

Na de hervatting liet Jesper Drost wederom zijn voeten spreken. Hij schoot na een uur keihard de winnende treffer binnen. Het was al zijn vijfde treffer dit jaar.

Dogan Corneille wisselde vijf keer. Hij bracht  Daan Blij en  Dave van Delft voor Gijs Abbas en Nino van der Beem, later nog Brandon Robinson voor Bram Wennekers en  Darwin Heuvelman Callvin Tureaij voor Kevin Ringeling en Luivienno Statia. Baten deed het niet.

De ploeg van Dogan Corneille blijft op de tiende plaats staan en heeft negentien punten uit veertien duels

HHC sluit aan bij de Top 4.

Uit de afgelopen drie duels pakte HHC zeven punten en dat zonder scorende spits.