dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagJens Leijten(Gemert) vindt het na dertien seizoenen hoofdmacht mooi geweest

Jens Leijten(Gemert) vindt het na dertien seizoenen hoofdmacht mooi geweest

Jens Leijten van Gemert heeft de knoop doorgehakt. Aan het eind van het seizoen stopt de 33-jarige Gemertse “cultuurdrager” er na 13 seizoenen hoofdmacht mee.
Op de website van Gemert vertelt hij meer over zijn besluit:
” De beslissing om te stoppen is geen eenvoudige. Van jongsafaan heb ik altijd ziel en zaligheid in het voetbal gelegd. Alles moest ervoor wijken. Om daar een punt achter te zetten, daar zag ik best een beetje tegenop. Ik ben ook niet over één nacht ijs gegaan. Ik had van de club nog de ruimte gekregen tot eind maart. Maar ik ben er voor mezelf uit en dan wil ik het ook bekend maken, zodat de club ook verder kan.”

Als 19-jarig “broekie” begon het allemaal in het seizoen 2009-2010 toen hij doordrong tot de basiself van de zwartwitten en direct met de neus in de boter viel: titel in de Hoofdklasse B en Nederlands amateurkampioen bij de zondagamateurs.

“maar nu is het mooi geweest” aldus de middenvelder/verdediger. ” Ik heb in die dertien jaar zoveel mooie dingen meegemaakt; twee keer kampioen geworden, de zondagtitel gewonnen, gepromoveerd naar de derde divisie, bekerwedstrijden tegen Vitesse, Feyenoord en ADO Den Haag. Als je dan ziet waar we op dit moment staan, zo goed als het nu gaat, heb ik me afgevraagd: gaat langer doorgaan me dan nog meer brengen? Dit is denk ik een mooi moment om te stoppen.”

Fysiek zou hij het nog wel aan kunnen. “Dat heeft ook niet meegespeeld bij het nemen van die zware beslissing. Ik speel nog bijna elke wedstrijd al merk je wel dat je na je dertigste  gevoeliger wordt voor spierblessures, maar dat zit ook een beetje opgesloten in mijn speelstijl. Fysiek gezien hoef ik niet te stoppen. Waar ik wel een beetje voor wil waken, daar ben ik eerlijk in, is dat je te laat stopt. Dat mensen zeggen; het was een goeie voetballer, maar hij is te lang doorgegaan.”

Het zal wennen zijn voor de zwartwitten: een eerste elftal zonder Jens Leijten. Maar andersom zal het straks niet anders zijn, weet hij. ,,Al die jaren heeft alles om voetbal gedraaid, natuurlijk ga je dat enorm missen. De coronatijd heeft wat dat betreft wel wat geholpen. We kregen plotseling wat meer vrije weekeinden en dan kom je erachter dat er ook wel andere leuke dingen zijn om te doen.”

Maar voorlopig staan de weekenden nog altijd volop in het teken van voetbal en het vaandelteam. Er ligt nog een half seizoen te wachten en gezien de huidige prestaties kan het een heel bijzonder halfjaar gaan worden.
Jens: ,,We staan waar we staan, dus wie weet. Ik ga er alles aan doen om op een mooie manier af te sluiten.”

Herman van Diejen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD