maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlClubsAjax"Je kan niet echt zeggen dat Daramy op de deur klopt bij...

“Je kan niet echt zeggen dat Daramy op de deur klopt bij Ajax.”

Afgelopen zomer werd hij aangetrokken voor 12 miljoen euro. Hij kwam als vrij grote meneer over van FC Kopenhagen, mar tot op heden kan Mohamed Daramy de verwachtingen bij Ajax allesbehalve waarmaken. ESPN-verslaggevers Marciano Vink en Arnold Brugging vinden het alleszeggend dat de twintigjarige Deen het moest met een invalbeurt tegen de amateurs van Excelsior Maassluis. 

“Het zegt best wel heel wat, dat Van Axel Dongen de voorkeur kreeg.” begint Vink voor de camera’s van ESPN. “Hij is nog erg jong en moet echt nog zijn weg vinden bij Ajax. Er zijn momenten dat je echt wel kunt zien dat hij wat in zijn mars heeft. Hij heeft snelheid en is goed in de dribbel. Maar er zitten nog echt te veel slordigheden in zijn spel. In alles, zijn dribbel, passing en het afwerken. Teveel slordigheden om te kunnen zeggen dat hij echt op de deur klopt bij Ajax.” gaat de analist van EPSN verder.

Arnold Brugging heeft het vooral over het hoge prijskaartje van Daramy: “Dat is waar Ajax altijd mee zit, hij moet echt beter zijn dan de eigen jeugd. Die jongens schrikken er niet heel erg van als ze hem zien spelen, denk ik.”

Marciano Vink reageert daarop door aan te geven dat Daramy niet Ajax’ eerste keuze was: “Ze hadden hun pijlen gericht op Kamaldeen Sulemana, maar dat ging niet door. Ik denk dat Daramy als tweede of derde op het lijstje stond en ze hebben genoegen genomen met iets minder talent.”

Mohamed Daramy scoorde donderdagavond wel twee keer tegen de amateurs van Excelsior Maassluis.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]