Volg ons
Jason Oost Quick Boys

Derde Divisie Zaterdag

Jason Oost moet Yordi Teijsse doen vergeten bij Quick Boys

Jason Oost moet Yordi Teijsse doen vergeten bij Quick Boys

In de zoektocht naar een nieuwe spits is Quick Boys uitgekomen bij Jason Oost. De aanvaller zat zonder club, nadat zijn contract bij Almere City was afgelopen. Oost is door Quick Boys gehaald als vervanger van de onlangs naar Dundee FC vertrokken Yordi Teijsse.

Op meerdere posities inzetbaar

Oost brengt niet alleen een schat aan ervaring mee, hij is ook nog eens multi-inzetbaar in de voorste linie. De rechtspoot debuteerde in 2002 in het betaald voetbal. Destijds stond hij onder contract bij RKC Waalwijk. In de jaren daarna speelde hij ook voor Sparta Rotterdam, VVV Venlo, De Graafschap Lommel United en Excelsior. De afgelopen jaren kwam Oost uit voor Almere City in de Jupiler League. In totaal heeft hij bijna vierhonderd duels in het betaald voetbal achter zijn naam staan.

Oost dacht ook aan carrière na het profvoetbal

Met zijn 33 jaar is Oost in de herfst van zijn profcarrière terecht gekomen. Dat zette de spits aan het denken toen de interesse van betaald voetbal organisaties uitbleef. “Ik voel me topfit en heb altijd met veel plezier gespeeld in het profcircuit. Er was wel interesse vanuit Nederland en het buitenland, maar heel concreet werd het niet. Uiteindelijk heb ik de knoop voor mezelf doorgehakt en ben ik meer gaan nadenken over mijn carrière na het voetbal”, verklaarde Oost op de website van Quick Boys.

De voormalig prof traint maandagavond gelijk mee met Quick Boys. Over een kleine vier weken gaat de Derde Divisie van start. Hoewel Oost nog weinig weet over de selectie klinkt hij ambitieus. “Ik heb me laten vertellen dat er een goede, jonge groep staat die afgelopen seizoen niet voor niets kampioen is geworden. Het is nu zaak dat ik zo snel mogelijk wedstrijdfit wordt. Ik wil een meerwaarde zijn voor het elftal. Samen zullen we er alles aan doen om met Quick Boys de aansluiting met de top van het amateurvoetbal terug te vinden.”

Aandewiel content met komst Oost

Technisch Manager Gert Aandewiel maakte Oost enthousiast om naar Quick Boys te komen. Het duo werkte samen bij Sparta, waar Aandewiel destijds trainer was. Dat het Aandewiel gelukt is om Oost vast te leggen zorgt voor een goed gevoel bij de Technisch Manager én club. “Hij heeft veel ervaring en kan op meerdere posities in de aanval en achter de spits uit de voeten. Daarnaast is hij een heel prettige persoonlijkheid en zal hij met zijn bewezen kwaliteiten als speler onze jonge talenten verder helpen ontwikkelen. Jason is fit en zal vanavond aansluiten bij de groep op het trainingsveld.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag