zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieJanssen zag angst om te verliezen bij De Treffers

Janssen zag angst om te verliezen bij De Treffers

De Treffers kwam zondag tegen FC Lienden tot twee keer toe op voorsprong, maar gaf deze even zo vaak weer weg. Het werd daarom 2-2 in Lienden, een uitslag waar beide partijen niet veel aan hadden en dan was er ook nog de discutabele goal van FC Lienden.

Belangrijke wedstrijd

Anton Janssen, trainer van de Treffers, stond na de wedstrijd met gemengde gevoelens de verslaggever van FOX Sports te woord. De coach zag een goede eerste helft, maar erkende dat zijn ploeg daarna wegzakte. “Er gebeurde van alles, maar het was zeker niet goed. We begonnen heel goed, hadden mogelijkheden genoeg om over de zijkant door te komen. Dat bleek ook wel uit de eerste twee goals en een paar andere mogelijkheden. De tweede helft wilden we eigenlijk op dezelfde wijze verder gaan, maar dat kwam er totaal niet uit. Het had weinig meer met positiespel te maken.”

De oorzaak daarvan lag volgens Janssen bij de druk die er op de wedstrijd lag. “Er kwam meer strijd en ook de angst om te verliezen kwam er in. Het was voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd. Als je wint kun je vooruit en als je verliest kom je weer onderin te hangen, dus die druk zat er denk ik wel op. Neemt niet weg dat je moet blijven proberen om te voetballen. Ik denk wel dat we heel hard gewerkt hebben, maar ik had liever wat meer positiespel gezien. Dan hadden we meer mogelijkheden gekregen om de wedstrijd te winnen. Uiteindelijk werd het een gelijkspel en dat was denk ik wel op zijn plek.”

Discutabele goal

De 2-2 van FC Lienden was voer voor discussie. Het was erg moeilijk om te beoordelen of de bal wel of niet over de lijn was. Volgens FC Lienden was het, uiteraard, een terechte goal. De Treffers was een andere mening toegedaan. “Ze zeiden allemaal dat de bal niet over de lijn was. Maar goed, we hebben er niets aan. Dan hebben we misschien onterecht een doelpunt tegen gehad, maar doellijntechnologie is hier nog niet zo ver”, gaf Janssen aan. De coach weet echter zeker dat zijn spelers de waarheid spreken, zei hij met een lach. “De spelers zijn bijzonder eerlijk, dus we zijn bestolen. Doellijntechnologie zou een uitkomst kunnen bieden en anders blijft het welles-nietes.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD