Volg ons

Tweede Divisie

Jan Zoutman wint en ziet verbeterpunten bij debuut

Jan Zoutman wint en ziet verbeterpunten bij debuut

Voor de tweede keer in een kalenderjaar debuteerde een nieuwe trainer van Katwijk in een uitwedstrijd tegen GVVV. En in tegenstelling tot de eerste editie ging dit keer de winst naar de Krombewoners. Trainer Jan Zoutman roemde de verdedigende organisatie van zijn ploeg, maar zag ook verbeterpunten in het aanvalsspel van Katwijk.

,,Ik heb net de ploeg mijn complimenten gegeven voor de verdedigende organisatie. We gaven bijna geen voetballende kansen weg, de gevaarlijkste momenten kwamen bij hen uit corners”, aldus een tevreden Zoutman, die zijn relaas direct vervolgde met de kritische noten. ,,Het was in balbezit niet goed, vooral niet op het moment dat we op hun helft kwamen. In de eerste helft waren we slordig en leden we veel balverlies, daardoor creëerden we nauwelijks kansen. In de beginfase van de tweede helft liep het wel en scoorden we ook direct een goal.”

Die goal van Joey Jongman bleek uiteindelijk de enige, en dus winnende, treffer van de middag. ,,Je weet dat als Joey zo vrij kan krijgen op de rand van het strafschopgebied, dat het dan ontzettend gevaarlijk kan worden. Na de goal was het wel echt een fase van overleven. Aan de andere kant profiteren we nauwelijks van de ruimtes die zij achterin moeten weggeven. Op dat gebied, de aanval, valt nog wel veel winst te behalen”, zegt Zoutman, die zich niet wil verschuilen achter de overvolle ziekenboeg. ,,We hebben een brede selectie, dus ik focus me vooral op de jongens die ik wel heb. Anderen kunnen het nu laten zien, dat hebben ze de afgelopen weken goed gedaan overigens. We hebben, ondanks een zwaar programma, de afgelopen weken niet een keer verloren.”

En het gaat uiteindelijk vooral om de resultaten, zegt de nieuwbakken Katwijk-coach, die de lat voor zijn ploeg hoog legt. ,,Bij de eerste drie trainingen kwam ik niet verder dan kennismaken en de accenten verleggen. Gezien de situatie waar we nu in zitten, met als die blessures, komt het komende vrije weekend wel goed uit. De komende periode is het belangrijk om de aansluiting met de bovenste plaatsen te houden. Het resultaat heeft dus de prioriteit, daarna gaan we met zijn allen het proces in om het voetbal te verbeteren.”

Over het eindstation van dat proces liet Zoutman weinig te raden over. ,,De belangrijkste doelen tot de winterstop is iedereen fit krijgen en bijblijven. En als wij erbij staan in de winterstop zijn we een voorname titelkandidaat.”

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie