Home Clubs De Treffers Jan Zoutman: 'Van mij mag dr. Jekyll nog wel een paar weken...

Jan Zoutman: ‘Van mij mag dr. Jekyll nog wel een paar weken blijven’

Na een roerige zaterdag bij de boorden van het IJsselmeer wist Katwijk zich in eigen huis te herstellen tegen het goed draaiende De Treffers. Tegenover voetbal247.nl blikte trainer Jan Zoutman terug op het opwachten van de bus een week eerder en de constante prestatie van zijn ploeg tegen de Groesbekers. ,,Van mij mag dr. Jekyll nog wel een paar weken blijven.”

- Advertentie -

Het was een vreemde gewaarwording, de thuiskomst na het 4-2 verlies tegen Spakenburg. Allereerst was daar de teleurstelling over het dure puntverlies (,,totaal onnodig,” aldus Zoutman), bij thuiskomst wachtte een groep teleurgestelde supporters de spelersbus op en eisten tekst en uitleg. ,,Ik snap dat ze teleurgesteld waren na een nederlaag tegen Spakenburg, maar echt helpen doet het allemaal niet,” stelde Zoutman, om vervolgens te stellen dat de actie van de aanhang voor een onnodige druk op de ploeg en de staf legde.

,,Ik begrijp ook, eerlijk gezegd, niet waarom,” zegt Zoutman. ,,Als we vijf keer op rij hadden verloren, er grote problemen binnen de groep en staf waren, of dat we totaal op de verkeerde weg zaten, had ik die reactie wel begrepen. Maar dat is allemaal niet aan de hand. We waren juist bezig aan een aardige serie, die werd onderbroken door één ontzettend domme nederlaag,” blikt de trainer van Katwijk terug, om vervolgens te stellen dat het uiten van de kritiek ook anders had gekund. ,,Ik ben sowieso na elke thuiswedstrijd in de kantine. Mensen kunnen dan gewoon het gesprek met mij aangaan.” De conclusie dat zijn ploeg tegen De Treffers antwoord had gegeven op de kritiek vond Jan Zoutman wat te ver gaan. ,,We hadden vooral voor onszelf wat te bewijzen.”

Dat bewijs werd tegen De Treffers vooral geleverd door 90 minuten lang een constante prestatie te leveren. ,,We komen soms zelfs in fases van wedstrijden over als dr. Jekyll en mr. Hyde. Daarom hebben we deze week vooral gehamerd op concentratie en organisatie. We hebben hele duidelijke afspraken gemaakt om ervoor te zorgen dat de sterke omschakeling van De Treffers niet gevaarlijk kon worden.” Het resultaat was een wedstrijd, waarin Katwijk de baas was en nauwelijks mogelijkheden weggaf. ,,Ondanks het feit dat de goals lang uitbleven, bleven we geduldig en georganiseerd spelen. We bleven doen wat we moesten doen en speelden geconcentreerd,” was de analyse van Zoutman.

Naast de terechte 2-0 overwinning liet Katwijk ook zien dat het allemaal niet zo wisselvallig hoeft in een wedstrijd. Dit tot tevredenheid van Jan Zoutman. ,,Van mij mag dr. Jekyll nog wel een paar weken blijven,” besloot hij met een glimlach.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES