dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlClubsKoninklijke HFCJacob Noordmans en Roy Castien wijzen HFC de weg omhoog bij Scheveningen

Jacob Noordmans en Roy Castien wijzen HFC de weg omhoog bij Scheveningen

Jacob Noordmans is goud waard voor Koninklijke HFC. Hij is middenvelder van origine maar duikt sinds de voorbereiding meer en meer voorin op. Na drie nederlagen op rij nam de 32-jarige alleskunner HFC bij de hand door middel van twee treffers, 0-4.

Dromen

Er glinstert weer licht aan het einde van de tunnel voor HFC. Gertjan Tamerus hield zijn elftal in tact en zag Jacob Noordmans na zes minuten de score openen. Duizenden dromen geleden speelde de middenvelder bij Cambuur Leeuwarden en kreeg de kans in het eerste elftal.

Hij kwam echter niet in aanmerking voor een contract en speelde jaren voor  ONS Sneek. Voor zijn werk kwam hij naar Noord-Holland en is al jaren een gewaardeerde speler in Haarlem.

 

zzp-boekhouder

Loopvermogen

Eén van zijn kwaliteiten is zijn loopvermogen en Noordmans is bij het druk zetten een belangrijke pion. Op het Visserijtoernooi speelde hij met Jim Hulleman als spits en viel hij op door ook de ruimte tussen de linies te bespelen.

Klasse

Hij past goed bij de Koninklijke. Toen TD Sander Vink hem in 2016 vastlegde voor HFC zei hij. ,,Jacob is behalve een goede voetballer ook een leuke gozer.”

Niet alleen Noordmans liet zich gelden, maar ook Roy Castien liet weer wat van zijn klasse zien. Hij gaf Noordmans een goede kans op de 0-3.

 

Tamerus roemt Castiens’s diepgang en steekpass. ,,Roy kan ook heel goed de spitsen in stelling brengen.”

Status aparte

Castien had lange tijd een status aparte binnen de HFC-ploeg. In 2017 draaide hij onder Ted Verdonkschot een ijzersterk seizoen, was topscorer, kon naar Telstar en FC Utrecht, maar scheurde op een proeftraining in de Domstad zijn kruisband.

Litteken

Sindsdien had hij last van het pijnlijk littekenweefsel. Dat liet hij van de zomer weghalen sindsdien beweegt hij zich weer vrijer in hoofd en lichaam over het veld.

Castien

Nadat Noordmans de kans op 0-3 miste, nam Castien op slag van rust zelf het heft in handen. André Morgan deed het voorbereidende werk en Castien schoot de 0-3 in de bovenhoek.

 

Wissels

Na de hervatting wisselde HFC door en maakte ook Zakaria Eddahchouri zijn competitiedebuut. Ook Levi de Wilde viel in. Het was Roy Castien die met zijn tweede treffer de eindstand op 0-4 bepaalde.

AFC

HFC klom door de zege op de ranglijst naar de elfde plaats en treft komende zaterdag AFC dat Rijnsburgse Boys klopte. AFC acteert anno 2022 ook in een 5-3-2-systeem.

Foto’s Pim Hols

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD