maandag, 27 mei 2024
Voetbal247.nlClubsAFCJack van Gelder slaat terug na kritiek Du Chatinier: 'Ik ben geen...

Jack van Gelder slaat terug na kritiek Du Chatinier: ‘Ik ben geen rat’

Het veelbesproken vertrek van Ton du Chatinier bij AFC blijft de gemoederen bezig houden. In een reconstructie in Het Parool wordt nadrukkelijk gewezen naar Jack van Gelder als degene waar de felle kritiek van Du Chatinier op gericht was. De televisiepresentator en hartstochtelijk AFC-fan bijt echter ook van zich af en noemt de kritiek van de gestopte coach ’te schandalig voor woorden.’

Kritiek
De Utrechtse oefenmeester sprak bij zijn vertrek tegen Voetbal247.nl: ,,Ik ben helemaal klaar met het huichelachtige gedrag van die zogenaamde clubiconen van AFC, die zeggen het beste met de club voor te hebben. Die hebben niet één kettingzaag achterin de auto liggen, maar wel drie.. Ik ben een Utrechts jochie. Prima als je kritiek hebt, maar zeg het me dan recht in m’n porem. En als ik ze er dan op aanspreek, ontkennen ze het glashard in m’n gezicht. Ik word doodziek van dat huichelachtige gedrag.”

Paniek in de tent
Van verschillende kanten werd duidelijk dat de kritiek van Du Chatinier gericht zou zijn op Van Gelder, die achter de rug van de coach zou praten met andere trainers. Van Gelder bevestigt in de krant dat hij Robert Maaskant heeft gepolst of die zou kunnen inspringen als er ‘paniek in de tent’ zou ontstaan. Ook polst hij, na overleg met voorzitter Ad Westerhof, na het duel met VVSB André Wetzel, nadat Du Chatinier hem na het verloren duel met VVSB had aangegeven misschien op te stappen als ook van IJsselmeervogels wordt verloren. ,,Ik heb Wetzel nadrukkelijk gezegd dat de vraag pro forma was. Misschien bleef Ton gewoon. Dat is alles wat ik heb gedaan”, aldus Van Gelder.

Schandalig
Van Gelder is dan ook niet te spreken over de kritiek die Du Chatinier uit, wanneer die hem ‘rattengedrag’ verwijt: ,,Een coach die sinds januari 20 punten uit 24 wedstrijden heeft gehaald, zou iets beschaafder mogen zijn. Ik ben geen rat, want ik doe niets op eigen houtje. Alles gaat in overleg. Mijnheer Du Chatinier heeft hier een grens overschreden. Ik vind dit te schandalig voor woorden”, besluit Van Gelder.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD