woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieJack van den Berg wil met ASWH 'lonken naar Tweede Divisie'

Jack van den Berg wil met ASWH ‘lonken naar Tweede Divisie’

ASWH wil komend seizoen gaan ‘lonken’ naar de Tweede Divisie. Dat is althans de opvatting van coach Jack van den Berg, die maandagavond de eerste training van de voorbereiding leidde bij de Derde Divisionist uit Hendrik Ido Ambacht.

Ontbrekende schakeltje
In het AD kijkt de coach terug op het afgelopen seizoen en noemt hij Spakenburg dé favoriet voor komend seizoen: ,,Misschien was het mislopen van de nacompetitie het enige ontbrekende schakeltje, want ik denk dat we dan ook een goede kans op promotie hadden gemaakt”, meent Van den Berg.

Spakenburg favoriet
,,Maar verder hebben we het prima gedaan en daarnaast een mooie campagne in de nationale beker beleefd. De competitie is dit jaar een stuk minder leuk op papier, vind ik, zonder clubs als Rijnsburgse Boys en IJsselmeervogels. Anderzijds is Spakenburg, in mijn ogen de absolute topfavoriet, erbij gekomen. Die ploeg treffen we op de eerste competitiedag op ons eigen veld. Dat is meteen een confronterende, maar ook mooie opgave voor ons tegen een tegenstander die met onder anderen Jasper Waalkens kwaliteit heeft gehaald. Maar ik vind ook dat ASWH best ambitieus mag zijn en mag lonken naar de tweede divisie.”

Voorin kwetsbaar

Om komend seizoen de vierde plek van vorig seizoen te verbeteren, hint Van den Berg op versterking: ,,Kwalitatief staat er een goede groep, alleen zijn we in één linie kwetsbaar. De groep telt met Peter de Lange en Kyle Doesburg slechts twee spitsen. Met Robbert Olijfveld, Bart Deprez en Billy Nzojyibwami zijn er drie spitsen bij ons verdwenen. Alleen Kyle Doesburg is daarvoor in de plaats gekomen. Er zijn wel alternatieven. Akin Arslan (ex-IFC, red.) zou in de spits kunnen lopen en ook Jesper van den Bosch zou op die positie uit de voeten kunnen. Maar met het oplossen van een probleem zou ik dan een ander probleem creëren, want dan mis ik met Jesper een middenvelder met veel loopvermogen en diepgang. Zeker gezien de hoeveelheid wedstrijden die we gaan spelen, is starten met twee spitsen binnen de groep eigenlijk te mager.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD