Volg ons
Jack van den Berg ASWH

Derde Divisie

Jack van den Berg wil met ASWH ‘lonken naar Tweede Divisie’

Jack van den Berg wil met ASWH ‘lonken naar Tweede Divisie’

ASWH wil komend seizoen gaan ‘lonken’ naar de Tweede Divisie. Dat is althans de opvatting van coach Jack van den Berg, die maandagavond de eerste training van de voorbereiding leidde bij de Derde Divisionist uit Hendrik Ido Ambacht.

Ontbrekende schakeltje
In het AD kijkt de coach terug op het afgelopen seizoen en noemt hij Spakenburg dé favoriet voor komend seizoen: ,,Misschien was het mislopen van de nacompetitie het enige ontbrekende schakeltje, want ik denk dat we dan ook een goede kans op promotie hadden gemaakt”, meent Van den Berg.

Spakenburg favoriet
,,Maar verder hebben we het prima gedaan en daarnaast een mooie campagne in de nationale beker beleefd. De competitie is dit jaar een stuk minder leuk op papier, vind ik, zonder clubs als Rijnsburgse Boys en IJsselmeervogels. Anderzijds is Spakenburg, in mijn ogen de absolute topfavoriet, erbij gekomen. Die ploeg treffen we op de eerste competitiedag op ons eigen veld. Dat is meteen een confronterende, maar ook mooie opgave voor ons tegen een tegenstander die met onder anderen Jasper Waalkens kwaliteit heeft gehaald. Maar ik vind ook dat ASWH best ambitieus mag zijn en mag lonken naar de tweede divisie.”

Voorin kwetsbaar

Om komend seizoen de vierde plek van vorig seizoen te verbeteren, hint Van den Berg op versterking: ,,Kwalitatief staat er een goede groep, alleen zijn we in één linie kwetsbaar. De groep telt met Peter de Lange en Kyle Doesburg slechts twee spitsen. Met Robbert Olijfveld, Bart Deprez en Billy Nzojyibwami zijn er drie spitsen bij ons verdwenen. Alleen Kyle Doesburg is daarvoor in de plaats gekomen. Er zijn wel alternatieven. Akin Arslan (ex-IFC, red.) zou in de spits kunnen lopen en ook Jesper van den Bosch zou op die positie uit de voeten kunnen. Maar met het oplossen van een probleem zou ik dan een ander probleem creëren, want dan mis ik met Jesper een middenvelder met veel loopvermogen en diepgang. Zeker gezien de hoeveelheid wedstrijden die we gaan spelen, is starten met twee spitsen binnen de groep eigenlijk te mager.”

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie