dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlClubsKatwijkJack van den Berg: 'Blij dat ik de stap heb gezet'

Jack van den Berg: ‘Blij dat ik de stap heb gezet’

Jack van den Berg loodste al veel ploegen naar het kampioenschap, maar de uitdaging om Katwijk na het bewogen jaar de titel te schenken is er één van een andere categorie. In een uitgebreid interview met het AD blikt de ervaren coach terug op de afgelopen maanden.

Sensitief
,,Het is zwaar om halverwege het seizoen bij een club als Katwijk binnen te stappen”, bekent hij in gesprek met de krant. ,,Het is moeilijk de taken van een tussentijds vertrekkende succesvolle trainer over te nemen. Op zo’n moment heb je sowieso minder binding en minder invloed en krijg je bovendien te maken met actuele zaken. Bij ASWH en Barendrecht trainde ik vanuit mijn comfortzone. Katwijk was wennen. Ik ben sensitief, voel alles, wil nadenken over zaken die zijn gebeurd, de dingen een plek geven. Soms zou ik weleens een trainer willen zijn met een bord voor zijn kop. Zo eentje die niet in de gaten heeft dat zijn spelers hem wel dood kunnen schieten.”

Entourage
Een deel van zijn omgeving raadde hem af om tussentijds in te stappen bij Katwijk: ,,Katwijk? Halverwege het seizoen? ‘Niet doen’, zeiden ‘ze’. ‘Je kunt alleen maar verliezen.’ En dat is ook zo. Er zijn momenten geweest dat ik dacht: ‘ze’ hadden gelijk, maar ik ben blij dat ik de stap heb gezet. De uitdaging in een intens voetbalgebied als de Bollenstreek triggerde me. Natuurlijk, ik was ongelooflijk teleurgesteld dat ik bij ASWH mijn werk niet kon afmaken. Ik hoopte op een nieuwe succesperiode, maar het financiële gedeelte is daarvoor in Ambacht niet meer toereikend. In Katwijk voel ik weer de adrenaline. Voetbal is overal hetzelfde. De entourage niet. Die is in Katwijk fantastisch. Mooi om te ervaren dat het spelletje leeft. Prettig te voelen dat je werk er toe doet. En heerlijk om te zien dat je supporters gek worden bij een beslissende goal. Nee, ik hos niet mee, maar ik geniet er ondertussen wel van.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD