maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieJack van Gelder: "Uit één Fred Friday halen wij vier jaarbegrotingen"

Jack van Gelder: “Uit één Fred Friday halen wij vier jaarbegrotingen”

AFC-coryfee Jack van Gelder is apetrots op de prestaties van zijn geliefde Amsterdamse club. Met achttien punten uit tien wedstrijden staat de club op de keurige derde plaats in de Tweede Divisie. “Gezien onze begroting, presteren we uitstekend”, vertelt hij tegenover TweedeDivisie.org

Opzet is een gedrocht

“Qua begroting zouden wij eigenlijk onderin moeten spelen”, stelt Van Gelder vanaf de tribune, kijkend naar de prestaties van zijn ploeg tegen Jong AZ. “We spelen naar onze mogelijkheden. Bij Jong AZ staat een spits in het veld (Fred Friday, JG) die meer verdient dan (5 ton per jaar, JG) dan vier keer onze jaarbegroting. Om die reden vind ik de Tweede Divisie in deze opzet een gedrocht. Die betaald voetbal-teams horen er gewoon niet thuis.”

Twee bankjes langs de kant

De presentator vervolgt: “Ik moet zeggen: de ambiance en tribune bij Jong AZ zijn nog best aardig, maar we hebben ook uit bij Jong FC Twente gespeeld. Daar stonden twee bankjes langs de kant waar nog geen vier mensen op konden zitten.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD