zaterdag, mei 28, 2022
HomeAfrica Cup of NationsIvoorkust - Sierra Leone voorspelling: Afrika Cup goktips, kansen en gratis weddenschappen

Ivoorkust – Sierra Leone voorspelling: Afrika Cup goktips, kansen en gratis weddenschappen

Zondagavond 16 januari staat er een mooi affiche op het programma van de Africa Cup: Ivoorkust neemt het dan in groep E op tegen het verrassend goed begonnen Sierra Leone!

Wij zitten er in ieder geval al klaar voor, want deze wedstrijd heeft alles in zich om een spektakelstuk te worden. Ivoorkust heeft een aantal van de beste spelers van het toernooi, terwijl Sierra Leone afgelopen week knap regerend kampioen Algerije onder bedwang wist te houden!

Ivoorkust - Sierra Leone voorspelling Ivoorkust

 

VS

Ivoorkust - Sierra Leone voorspelling Sierra Leone

Datum: Zondag 16 januari
Aftrap: 17:00, Japoma Stadium, Douala

Ivoorkust - Sierra Leone: Africa Cup voorspelling

Deze wedstrijd in de sterke groep E heeft op papier een duidelijke favoriet. Op de FIFA-ranking is Ivoorkust als 56ste land genoteerd. Sierra Leone moet genoegen nemen met plek 108, één plek onder Estland en één plek boven Noord-Korea (!). 

De spelers van Sierra Leone zullen dan ook bij weinig mensen een belletje doen rinkelen. De aanvoerder van The Leone Stars is Umaru Bangura, spelend bij Neuchâtel Xamax in Zwitserland. In de punt van de aanval staat sterspeler Kei Kamara (37), actief in de Finse competitie. 

Dan zijn de spelers van Ivoorkust stukken bekender. Het elftal van coach Patrice Beaumelle heeft een aantal Afrikaanse wereldsterren in huis, zoals captain Serge Aurier. Vanuit Nederland zijn de ogen natuurlijk gericht op Ajax-spits Sébastien Haller, terwijl Arsenal-recordaankoop Nicolas Pépé zelfs als extra wapen vanaf de bank kan worden gebracht.

Wat staat er op het spel?

Bij een overwinning stroomt Ivoorkust door naar de laatste 16 ploegen van het toernooi, met nog één match te goed. Dit wordt ook verwacht van de ploeg. Sierra Leone daarentegen verraste door gelijk te spelen tegen Algerije op hun eerste Africa Cup sinds 1996, en zal alles op alles willen zetten om een vergelijkbaar resultaat te boeken tegen Ivoorkust.

In dat geval wordt de poule nog erg spannend, want in de laatste match treffen grootmachten Algerije en Ivoorkust elkaar. Sierra Leone speelt dan echter een relatief makkelijke wedstrijd.

Ivoorkust - Sierra Leone: Africa Cup goktips

Er zijn een aantal interessante weddenschappen die je af kunt sluiten op de wedstrijd Ivoorkust – Sierra Leone. Voor de tips in dit artikel gebruiken we bookmaker Bet365. Deze bookmaker heeft de rechten voor de Africa Cup, en hanteert mooie quoteringen. Na een eerste storting van 5 euro kun je er bovendien alle Africa Cup wedstrijden gratis kijken en live-bets doen. ESPN who? 

Weinig doelpunten
Een hele interessante goktip: weinig doelpunten. Waar je met de sterke aanvalslinie van Ivoorkust zou rekenen op veel goals, heeft Sierra Leone tegen Algerije laten zien opgewassen te zijn tegen wereldsterren als Mahrez, Slimani en Brahimi. Vooral doelman Mohamed Kamara is in topvorm!

Als Sierra Leone ook Ivoorkust op de 0 weet te ouden, krijg je 5x je inleg terug. Ook de odds voor een laag totaal aantal doelpunten zijn interessant, zeker omdat Ivoorkust lastig tot scoren komt.

Minder dan 0.5: 6.50
Minder dan 1.5: 
2.50
Minder dan 2.5: 
1.16
Minder dan 3.5: 
1.05

De kans dat de inmiddels 37-jarige Kei Kamara opgewassen is tegen de verdedigers van Ivoorkust lijkt in ieder geval niet zo groot, en ook tegen Algerije schoot Sierra Leone slechts eenmaal op doel. Een relatief veilige bet met goede quotering lijkt dan ook te zijn dat niet beide teams scoren (1.30).

Ivoorkust - Sierra Leone: Winkansen

We hebben voor de quoteringen in dit en het vorige hoofdstuk onze favoriete bookmaker Bet365 gebruikt. Hou er rekening mee dat de genoemde quoteringen in de tekst niet bindend zijn, en voorafgaande aan de wedstrijd nog kunnen veranderen door bijvoorbeeld een blessure!

De winstkansen van respectievelijk Ivoorkust en Sierra Leone worden op dit moment als volgt ingeschat bij Bet365:

Winst Ivoorkust: 1.33 | Gelijkspel: 4.50 | Sierra Leone: 12.00
Doelpunten (meer / minder dan 2.5): 2.40 / 1.53
Beide Teams Scoren: Ja 3.25 / Nee 1.30
0-0: 6.50

Bonustip: Ivoorkust wint en houdt de nul: 1.66

Ivoorkust - Sierra Leone: Hoe claim ik mijn free bets

Wil jij een gratis weddenschap afsluiten op de wedstrijd van Ivoorkust tegen Sierra Leone? We hebben voor jou een leuke deal gevonden, waarmee je een free bet kunt afsluiten op deze match!

Hoe claim ik mijn free bets voor Ivoorkust – Sierra Leone? 

Stap 1: Claim hier je Bet365 gratis weddenschappen
Stap 2: Maak je account aan
Stap 3: Stort minimaal €5,-
Stap 4: Plaats je free bet!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]