dinsdag, maart 28, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlAfrica Cup of NationsIvoorkust - Algerije livestream: Afrika Cup preview, aftraptijd en teamnieuws

Ivoorkust – Algerije livestream: Afrika Cup preview, aftraptijd en teamnieuws

De laatste wedstrijd in groep E gaat bepalen of er een titelkandidaat doorgaat of er in de eerste ronde uitvliegt. De betreffende kandidaat is Algerije die met één schamel punt laatste staat in de groep. Ivoorkust is al zeker van deelname aan de volgende ronde.

Waar Ivoorkust zelfs bij verlies al doorgaat, daar moet Algerije absoluut winnen om de volgende ronde te halen. Een gelijkspel zal niet voldoende zijn. De Ivorianen hebben echter voor zichzelf wat goed te maken omdat het gelijke spel tegen Sierra Leone mentaal als een nederlaag voelde.

VS

Datum: Donderdag 20 januari
Aftrap: 17:00, Stade Omnisport de Japoma, Douala,

Ivoorkust vs Algerije: Voorbereiding & laatste nieuws

De titelhouder Algerije staat op de rand van uitschakeling. Het speelt om een plek in de volgende ronde tegen tweevoudig winnaar (1992,2015) Ivoorkust en moet deze wedstrijd winnen om in het toernooi te kunnen blijven. Voor de wedstrijd tegen Equatorial Guinee stond de teller nog op 35 ongeslagen wedstrijden. Nu komen de verhalen dat het moeilijk presteren is buiten de Magreb weer als vanouds naar voren. Algerije staat momenteel 4e met 1 punt en Ivoorkust voert de lijst aan met 4 punten.

Eigen handen

Maar Algerije heeft het nog in eigen hand. Dankzij de formule uit 2019 waar vier van de beste nummers 3 door kunnen gaan, is er nog hoop. Algerije kan in theorie nog als eerste eindigen als het Ivoorkust met minimaal 2 goals verschil weet te verslaan wanneer Sierra Leone en Equatorial Guinea vervolgens gelijkspelen. Maar waar iedereen in het land sprak over de succesreeks van Algerije draait het nu om lijfsbehoud.

De baas van de Fennecs zal echter een recept moeten vinden om het team aan de praat te krijgen. De spelers zijn moreel aangeslagen. Zelf is hij er ook ondersteboven van.

“Ik zag een groep teamgenoten, landgenoten, broers die moeite hadden, gefrustreerd, bijna geslacht, zo vertelt Belmadi,” ik vertelde hen dat ik zelf nog meer lijd voor hen en voor ons land. Eerst vanwege de inspanningen die ze produceren en die niet worden beloond . Ten tweede, omdat hun kwaliteiten in twijfel worden getrokken vanwege de resultaten. En tot slot omdat een reeks van drie jaar werk zojuist op een plotselinge manier is gestopt. En dat doet pijn.”

“Algerije begint niet vanuit het nulpunt. En gaat niet terug naar nul, zelfs niet nu de mooie onoverwinnelijkheidsreeks gestopt is. Ik herinnerde hen aan 2018. We waren toen 71e in FIFA-ranking, 14e bij de CAF-ranking. Ze waren er allemaal en ik vertelde hen: ‘Wat was er moeilijker? Om op dat moment op te staan of drie jaar resultaten halen, drie jaar lang gemarkeerd te zijn door een titel? ‘”, zo concludeert de Algerijnse coach.

Dure punten

Ook Ivoorkust liet  punten liggen door het gelijke spel tegen Sierra Leone. Echter verloor de ploeg voornamelijk door een blunder van de  keeper. Bij Algerije lagen de problemen weer bij de aanval. Ze konden geen openingen vinden tegen het fanatiek verdedigende Equatorial Guinee, dat ook nog eens over scorend vermogen beschikt.

Titanenstrijd

Alhoewel de lat hoog ligt en Ivoorkust over sterren zoals de bij Ajax spelende Haller beschikt, zijn les fennecs (woestijnvossen) vastbesloten om tegen de olifanten van Ivoorkust alles uit de kast te halen om de overwinning uit het vuur te slepen.

Ivoorkust zal zich niet zomaar gewonnen geven. Het land heeft bekend gemaakt dat de vader van doelman Sangaré op 17 januari helaas is overleden. De president van het land  heeft de wens uitgesproken dat het elftal verder komt. .

 Het belooft een titanenstrijd te worden.

 

Ivoorkust vs Algerije Wanneer is de aftrap?

De aftrap is om 17.00 

Stade de Japoma te Douala

Het is nog niet bekend wie de scheidsrechter zal zijn

Ivoorkust vs Algerije: Team nieuws

Zeer waarschijnlijk gaat coach Djamel Belmadi enige veranderingen in de formatie van zijn elftal door te voeren. De verwachting is dat Riyad Mahrez gaat spelen tegen Ivoorkust, omdat van hem verwacht wordt dat hij een opening in de defensie kan forceren, indien dat nodig is. Yacine Brahimi en Sofiane Feghouli doen waarschijnlijk ook mee.

Het groet probleem voor Algerije is om trefzeker te zijn. Daar hebben de Ivorianen in ieder geval geen last van. Al met al is het een beslissende wedstrijd, waarbij de  verwachting is dat beide ploegen gaan spelen om te winnen.

Verwachte opstelling Algerije:

Raïs M’Bolhi, Youcef Atal,  Issa Mandy, Djamel Benlamri, Ramy Bensebaini, Haris Belkebla, Sofiane Feghouli, Ismail Bennacer, Yacine Brahimi, Riyad Mahrez, Baghdad Bounedjah

Verwachte opstelling Ivoorkust:

Sangare; Konan, Bailly, Maiga, Deli; Kessie, Seri, Sangare; Zaha, Haller, Gradel

Hoe claim ik gratis weddenschappen voor Ivoorkust - Algerije?

 

Je kunt Free Bets ontvangen bij Bet365. Je opent een nieuw account en je begint bijvoorbeeld met een weddenschap van € 10, je krijgt dan gratis Free Bets die je dan eveneens kunt inzetten. Eigenlijk wordt je dus beloond als je een gokje waagt. Je krijgt als het ware wedkredieten, waar je overigens niet voor hoeft te betalen. Je verliest dus eigenlijk nooit met een inzet.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD