zaterdag, 15 juni 2024
Voetbal247.nlClubsNoordwijkInvaller Franklin Lewis scoort vanaf de achterlijn en bezorgt FC Lisse drie...

Invaller Franklin Lewis scoort vanaf de achterlijn en bezorgt FC Lisse drie punten

Franklin Lewis bezorgde FC Lisse met de 1-2 om blessuretijd de tweede zege van het seizoen. Lisse won verrassend bij Noordwijk. Lewis vertrok afgelopen jaar bij HFC op hoop op mee speelminuten. Raymond Bronkhorst liet hem in alle duels invallen.

Lewis had ook bij HFC kunnen blijven, stelde TD Sander Vink afgelopen mei. Hij droeg daar het nummer, maar Lewis had, door twee seizoenen van weinig basisplaatsen, zijn keuze gemaakt. Aan interesse had hij niet te klagen. ,,Ook Pieter Mulders van OFC had belangstelling, maar ik had bij Lisse het beste gevoel.’’

 

youngtimer als auto van de zaak

Loopbaan

Dribbelen was en is zijn kwaliteit. Drie a vier man passeren in een actie. Het bracht hem bij Ajax en AZ. Nu, op 23-jarige leeftijd, wil hij het plezier en de kinderpret van het jochie dat dagelijks met de bal speelde aan de Frankrijklaan weer hervinden.

Daar speelde hij met Lesly de Sa en Terrel Ondaan, die zes jaar ouder waren. Zijn loopbaan bracht hem langs Ajax en AZ en nu is Lisse het beloofde land.

,,Het is een mooi complex, het gras is altijd kort gemaaid en we hebben een ploeg die wel bij de eerste tien kan meedraaien.’’

Emiel Wendt opende de score. Tom Noordhoff bracht Lisse, uit een door Lewis verkregen penalty, vlak voor tijd op 1-1 en Franklin Lewis bezorgde zijn club de drie punten.

Zijn oud-HFC-ploeggenoot Jeffrey van der Heijden trachtte onlangs tegen Spakenburg vanaf de achterlijn de scoren, Lewis lukte het wel, al vroeg Noordwijk-doelman Lars Jansen zich af of Lewis de bal wel goed raakte en niet per ongeluk raak schoor.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD