dinsdag, 16 juli 2024
Voetbal247.nlHoofdklasseASV De DijkINTERVIEW | Terugkeer De Dijk-Keeper Nick Borgman van korte duur: 'Ik wil...

INTERVIEW | Terugkeer De Dijk-Keeper Nick Borgman van korte duur: ‘Ik wil gewoon nog steeds iets heel nieuws ervaren’

Ruim een half jaar geleden spraken wij van Voetbal247.nl De Dijk-keeper Nick Borgman al eens. De 21-jarige Amsterdammer had op dat moment net een overeenkomst gesloten met USV Hercules om daar het spoor van toenmalig De Dijk-trainer Jochem Twisker te volgen en bij de Utrechters onder de lat te gaan staan. Heel lang duurde dit avontuur op Sportpark Voordorp echter niet. De doelman was niet tevreden, leverde zijn tas in en keerde terug naar Amsterdam waar De Dijk hem weer met open armen ontving. Toch zal ook deze terugkeer niet van lange duur zijn. De ambitieuze keeper kijkt omhoog en wilt na al de jaren in “het Amsterdamse” weer eens wat nieuws. Genoeg redenen dus voor een nieuw interview!

Nou Nick, hier zitten we weer. Het is een beetje dezelfde situatie als begin dit jaar. Je bent weer keeper bij De Dijk, maar toch is het einde al weer in zicht. Hoe was je terugkeer bij de club na de teleurstellende stap naar Hercules?

“In het begin was het toch wel weer even wennen om weer terug te zijn na 2 maanden, alles was anders nieuwe jongens, nieuwe staf echt alles. Toch ben ik wel erg blij dat ik het gedaan heb, want de jongens waarmee ik speel kunnen echt wel wat en denk dat we zeker wel nog wat kunnen uitrichten dit seizoen. Daar geloof ik wel in! Bovendien wil ik de staf wel bedanken dat ze me terug hebben genomen nadat ik aangaf terug te willen komen, ze doen toch wat voor je.”

Je kwam terecht in een team waar inderdaad enorm veel wijzigingen waren ten opzichte van het vorige seizoen. Toen was je zeker niet tevreden bij de club. Ook dit seizoen gaat het weer bijzonder moeizaam op het veld. Hoe is je gevoel nu?

“Eigenlijk zijn de afgelopen maanden sportief opvallend goed gegaan. Misschien raar om te zeggen als je 13 wedstrijden onderweg bent en drie punten hebt, maar weinige zien hoe wij ons als elftal en individu ontwikkelen.
Wat er vooral gebeurd is afgelopen periode is dat ik weer mijn plekkie gevonden heb bij de club waar je je toch thuis voelt. Ik heb de keeperstrainingen met Rob Prevoo weer waar ik heel veel van leer. Ik heb het gewoon erg naar me zin met die gasten!”

Fijn om te horen! Ondanks deze positieve ontwikkeling heb je toch nu al besloten dat deze terugkeer maat weer van korte duur zal zijn. Wat heeft je doen besluiten om je heil toch weer elders te gaan zoeken?

Ik wil nog steeds hetzelfde als toen; iets nieuws wat ik nog niet meegemaakt hebt, ergens anders. Ik ben altijd hier in Amsterdam geweest, De Dijk, AFC. Ik wil gewoon nog steeds iets heel nieuws ervaren.

Hoe werd er gereageerd toen je je vertrek weer bekend maakte?

Veel mensen komen nu ook al naar me toe met allemaal hetzelfde: “Waarom wil je weg? Je zit toch prima?” Of sommige vinden het niet kunnen dat je (weer) weg gaat. Ik snap dat niet. Zo een beslissing zal je toch altijd persoonlijk maken en dat anderen dat dan bekritiseren vind ik dat gewoon bullshit! Als iemand zo’n beslissing maakt, accepteer het.
Ik heb gewoon mijn eigen mening over alles en zeker hierin. Mensen vinden mij vaak eigenwijs, arrogant etc., maar je kunt beter jezelf zijn dan je anders moeten voor doen.

Je had het eerder al over je keeperstrainer Rob Prevoo. Jullie lijken een goede relatie te hebben en ook hij heeft besloten te vertrekken bij De Dijk. Wat maakt jullie band zo speciaal?

“Dit is nu het derde jaar bij Rob. Ik denk als je Rob zelf vraagt hoe ik mijzelf ontwikkeld heb, dat hij zal zeggen “met reuzestappen!”.
Voor mijn gevoel heb ik in het tweede jaar het meeste geleerd. In het eerste jaar was het vooral heel erg wennen aan de werkwijze, want Rob is wel een man die weet wat hij wilt en gedaan wilt hebben wat ie wilt. Als 18-jarige maakte ik nog weleens een paar foutjes, dus dan vlogen de decibellen wel even omhoog.

In het tweede jaar had ik mijn basistechniek al best wat aangescherpt en begon ik echt wel grotere stappen te maken. Ook doordat je samen met jongens als Stephan Veenboer, Jeroen Verhoeven, Stan Bijl en Theo Zwarthoed traint werd het niveau het gehele seizoen hooggehouden Dat was wel aanpoten in het begin, maar ik heb me aardig weten te bewijzen en bovendien staande weten te houden dat seizoen! Ik heb heel veel te danken aan Rob en denk dat hij zelfs ook voor elke Nederlandse club een aanwinst zou zijn.”

Ontwikkeling is dus een belangrijke factor sinds je terugkeer bij De Dijk. Je wist natuurlijk dat het een loodzwaar seizoen zou gaan worden en dat is ook wel gebleken. Jullie staan laatste en het is bijna elke week wel vissen geblazen. Wat hoop je nog van dit seizoen te kunnen maken?

Van dit seizoen leer je sowieso mentaal heel veel van. Ik hoop dat we zo snel mogelijk dat beetje geluk meekrijgen. Ook hoop ik dat we leren wedstrijden te blijven controleren en uit te spelen. Dat is het belangrijkste, want dan winnen wij gewoon echt veel wedstrijden. Wij staan onterecht op de laatste plaats, want we zijn vaak gewoon de betere partij.

Zou je kunnen zeggen dat je focus meer op je eigen prestaties ligt dan dat dat je presesteren met het team belangrijk vindt?

Ik vind dat presteren met het team op één staat. Dat is logisch. We zijn een goed team en we kunnen elke wedstrijd winnen als we écht willen.
Mijn eigen prestaties zijn daar ook onderdeel van, maar ik zou niet kunnen presteren zonder het team natuurlijk. Ik vind het belangrijk dat het team goed presteert, want dan doe je het zelf ook goed. Zolang je dat doet komt het goed.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD