dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlClubsIJsselmeervogelsINTERVIEW | Robbert Olijfveld is weer hongerig bij Rijnsburgse Boys

INTERVIEW | Robbert Olijfveld is weer hongerig bij Rijnsburgse Boys

Verandering van spijs doet eten. Het is één van die vele Nederlandse spreekwoorden die aanvoelt als een cliché, totdat je de betekenis ervan zelf ervaart. Robbert Olijfveld is zo iemand die uit ervaring kan vertellen hoe het voelt. In gesprek met Voetbal247.nl gaat de aanvaller in op zijn overgang van IJsselmeervogels naar Rijnsburgse Boys en kijkt hij vooruit op het komende seizoen. ,,Ik ben weer hongerig.”

,,Ik had nog niet het gevoel dat ik klaar was bij IJsselmeervogels,” erkent Olijfveld. De Rotterdammer stond in totaal vier seizoenen onder contract bij IJsselmeervogels, maar kon in die jaren de droom van een kampioenschap niet uit laten komen. ,,Dat voelt wel als een gemis,” zegt hij. Desondanks braken de Rooien en Olijfveld met elkaar. ,,Ik kwam nauwelijks in de plannen van de nieuwe trainer voor, daarom was een vertrek de beste keuze.”

Belangrijk zijn
Eenmaal op Middelmors aangekomen blijkt pas hoe goed de keuze van Olijfveld was. Hij komt niet alleen bij een ploeg met enorm veel kwaliteiten, maar merkt ook dat er met hemzelf iets extra’s gebeurt. ,,Ik ben weer hongerig,” zegt de aanvaller enthousiast. ,,Dat heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat we zo lang stil hebben gestaan vanwege corona, maar het heeft zeker ook te maken met de overgang naar Rijnsburgse Boys.” Olijfveld sluit op Middelmors aan bij een ploeg die hoge ogen kan gooien komend seizoen, desondanks wil hij niet al te veel zeggen over een eventuele doelstelling van de Uien. ,,Persoonlijk heb ik wel een paar doelstellingen. Ik wil met zoveel mogelijk goals en assists belangrijk zijn voor de ploeg.”

Om tot die doelstellingen te komen, moet Olijfveld de strijd aangaan met een aantal stevige concurrenten. Hij kreeg bij IJsselmeervogels te maken met mannen als Danny van den Meiracker en Ahmed El Azzouti, bij Rijnsburgse Boys wordt de concurrentie gevormd door onder andere Dani van der Moot en Jeffrey Jongeneelen. ,,Ik ben niet bang voor concurrentie,” stelt Olijfveld vol vertrouwen. ,,Van goede concurrentie worden we allemaal beter, het zorgt ervoor dat we allemaal het beste uit onszelf moeten halen.” Even eerder had de 26-jarige aanvaller al daad bij het woord gevoegd door zijn eerste twee treffers namens Rijnsburgse Boys te scoren, in de met 6-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen Ter Leede. Hij nam de openingstreffer voor zijn rekening als spits en na rust maakte hij zijn tweede als rechtsbuiten.

Weddenschap

,,Ik ben meer een buitenspeler, maar ik kan ook in de spits uit de voeten,” zegt hij. ,,Maar ik geef de volle 100% op elke positie waar de trainer mij nodig heeft.” De glinstering in de ogen van Olijfveld onderschrijft daarbij nog eens de honger die de aanvaller heeft. Het seizoen kan hem niet vroeg genoeg beginnen. Lang hoeft Olijfveld niet te wachten op één van de krenten uit de Rijnsburgse pap. Al in de vierde speelronde staat de derby tegen Katwijk op het programma. ,,Daar kijk ik wel echt naar uit, mede ook omdat ik dan mijn maatje, Ahmed El Azzouti tegenkom,” vertelt Olijfveld. De voetbalmaatjes hebben de belangen al extra op scherp gezet. ,,We hebben al een weddenschapje lopen dat Ahmed niet gaat scoren tegen ons.” De lach die volgt, onderstreept nog maar eens dat Robbert Olijfveld echt voelt waarom dat spreekwoord over spijs en eten echt waar is. Aan honger geen gebrek bij de aanvaller.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD