zaterdag, december 4, 2021
HomeClubsKoninklijke HFCINTERVIEW | Michael Krohn-Dehli: 'We hebben meerdere scenario’s doorgesproken'

INTERVIEW | Michael Krohn-Dehli: ‘We hebben meerdere scenario’s doorgesproken’

Michael Krohn-Dehli was het konijn uit de hoge hoed van HFC-trainer Gert Jan Tamerus. De coach van de Koninklijke uit Haarlem toverde hem zaterdagmiddag na driekwart wedstrijd bij Rijnsburgse Boys tevoorschijn uit de dug out en zag hem nog een klein half uurtje doen waar hij altijd al goed in was. Goed positie kiezen en prachtige scherpe passes op maat versturen. Hoe kwam Krohn-Dehli ineens bij HFC terecht  en wat is er de bedoeling van ? Voetbal247.nl vroeg het de sympathieke Deen na de wedstrijd.

Michael, hoe kom je ineens bij HFC terecht?

Ik woon in Purmerend en ik wilde graag goede training volgen in de buurt van mijn woonplaats Purmerend. Ik kon bij de selectie van HFC terecht.

Met andere woorden: je bent niet gevraagd, je hebt gevraagd om bij HFC aan de gang te kunnen gaan?

Ja dat is juist.

Hoe lang staat je loopbaan al stil?

Ik heb ruim twee en een half jaar stil gestaan. Mijn laatste wedstrijd speelde ik met Deportivo La Coruna halverwege 2019. Daarna heeft corona alles stilgezet.

Na je jeugd bij Rosenhoj BK en Hvidovre in Kopenhagen heb je niet minder dan 410 wedstrijden betaald gespeeld in Denemarken (Brondby), Nederland (Ajax, RKC, Sparta) en Spanje (Celta de Vigo, Sevilla en Deportiva La Coruna). Is dit dan niet een voor jou wat tegenvallend niveau?

Nou, voorlopig heb ik hooguit spijt van het hoge niveau waar ik voor gekozen heb. Lachend: je moet eens zo lang niet gevoetbald hebben als ik en dan als 38 jarige aansluiten bij zo’n fitte groep. Ik doe pas een paar weekjes mee met de trainingen. Ik kom conditioneel voorlopig nog flink tekort.

Is er iets afgesproken over waar dit toe moet leiden?

Nee, we hebben wel meerdere scenario’s doorgesproken, maar voorlopig train ik alleen mee en speel ik af en toe een deel van een wedstrijd mee. We hebben verder nog niets afgesproken, het kan dus nog alle kanten op.

Na je entree zag ik de nummer 15 van HFC (Krohn Dehli, red) een paar prachtige passes versturen. Je bent dat deel van het spel nog niet verleerd.

Nee, maar voetballen zelf verleer je ook niet zo gauw. Het is gewoon een gebrek aan conditie dat er voor zorgt dat je geen volle wedstrijd kunt spelen. Dat is ook het aspect waar aan gewerkt moet worden als ik ook echt iets voor dit team wil gaan betekenen. Misschien ben ik ook wel iets te vroeg al mee gaan voetballen. Maar ik heb er ook geen spijt van, het was leuk.

Ik heb best het idee dat je iets toevoegt aan het team als je in het veld staat. De rust, de passing, positie kiezen.

Dat is dan wat je in al die jaren geleerd hebt, waar je op getraind hebt. Misschien kan ik het team zo ook helpen. En is dat niet als speler dan misschien tijdens de trainingen. Voorlopig kan ik mijn conditie opvijzelen en mijn ervaring inbrengen tijdens de trainingen. Volgende maand gaan we wel een keer praten over wat we eventueel verder met en van elkaar willen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS