vrijdag, 8 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieINTERVIEW | Ivar van Dinteren: 'Hoe kleiner de stap, hoe beter het...

INTERVIEW | Ivar van Dinteren: ‘Hoe kleiner de stap, hoe beter het is’

Het zijn mooie tijden voor Jong Almere City-coach Ivar van Dinteren. De oefenmeester promoveerde zaterdag met zijn team via de nacompetitie naar de Tweede Divisie, tekende onlangs een verbeterd contract bij de Almeerders en wordt binnenkort vader van zijn derde kind. De 39-jarige Bussumer kijkt uit naar het avontuur op het hoogste amateurniveau.

,,Het is geweldig dat we promoveren en straks slechts een divisie onder de hoofdmacht spelen”, zei Van Dinteren tegenover Voetbal247.nl. ,,Met twee teams op zo’n hoog niveau, dat is maar voor enkele clubs (Sparta Rotterdam en Vitesse, red) weggelegd en daar horen wij nu ook bij. Dat gaat volgend seizoen een hele happening worden.”

Schakel
De trainer is vanaf dan ook assistent-trainer bij het eerste team en blijft coach van de beloften. Hij is straks de schakel tussen het eerste en het tweede team. ,Zes spelers die zijn gepromoveerd gaan in de voorbereiding meetrainen bij de selectie. Misschien dat er daarna voetballers doorschuiven. De hoofdmoot van Jong Almere City blijft opleiden voor de profs. Hoe kleiner we die stap kunnen maken, hoe beter het is.”

Versterken
Tijdens de nacompetitiefinale bij JVC Cuijk (1-3 winst) werd na de wedstrijd de promotie uitbundig gevierd op het veld. Dat feest werd daarna in Almere voortgezet. Van Dinteren zelf keek alvast vooruit naar volgend seizoen. ,,De stap vanuit de jeugd naar de Tweede Divisie is groot, maar Almere City beschikt over een goede jeugdopleiding. We gaan kijken of het nodig is om ons op twee of drie posities te versterken. Mocht dat niet lukken, dan blijft er genoeg kwaliteit over. Daar ben ik van overtuigd.”

Jong Almere City viert een doelpunt in de thuiswedstrijd van de nacompetitiefinale tegen JVC Cuijk (2-1).  Afgelopen zaterdag maakte de equipe van coach Ivar van Dinteren het karwei af in Noord-Brabant (1-3) en dwong daarmee promotie af naar de Tweede Divisie.  

Op de kaart
De Almeerse jonkies deden in Noord-Brabant wat de profs niet lukte. Via de nacompetitie promoveren naar de eredivisie bleek dit seizoen nog een brug te ver voor de ambitieuze Flevolanders. ,,We zijn een sleeping giant en willen op termijn graag naar het hoogste niveau. De club is groeiende op alle gebieden, dat hebben we dit seizoen laten zien. We hebben de club verder op de kaart gezet met de goede prestaties.”

Fulltime
De contractonderhandelingen met Almere City duurde voor de oud-profvoetballer lang, maar hij is blij dat hij verder mag met zijn team. Doordat Jack de Gier vertrekt naar NEC kwam er ruimte in de trainersstaf van Almere City. Van Dinteren gaat fulltime werken voor de Almeerse club en neemt afscheid als trainer bij hoofdklasser SDO uit Bussum. ,,Dat ik daar afscheid moest nemen was wel even jammer, maar het is fijn dat ik me nu volledig kan gaan richten op Almere City.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD