dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlClubsAjaxInteresse Ajax in Ihattaren

Interesse Ajax in Ihattaren

De rivaliteit tussen Ajax en PSV wordt niet alleen op het veld uitgevochten. Ook op de transfermarkt is er afgunst. Zo is het bekend geworden dat Ajax interesse heeft in Mo Ihattaren, de begenadigde speler die door PSV is opgeleid en die noodgedwongen voor het luttele bedrag van 1,9 miljoen euro aan Juventus is verkocht.

De Italiaanse recordkampioen verhuurde de voetballer aan Sampdoria waar hij echter niet aan spelen toekwam. Ihattaren beschuldigde de club van wangedrag, zoals het niet uitbetalen van salaris, wat vervolgens tot ontstentenis heeft geleid bij de clubleiding.

FC Utrecht wilde de speler op huurbasis overnemen, waarbij Ihattaren zou kunnen terugkeren naar zijn geboortestad. Ajax heeft echter ook zijn zinnen op het voormalige talent gezet.

De Amsterdamse voetbalclub die een voorliefde heeft voor de zogenaamde straatvoetballers is in zijn nopjes en de berichtgeving is louter positief. Ihattaren voldoet aan het ideaalbeeld van de getructe speler, bovendien beschikt hij ook nog eens over een sterk lichaam.

Moeilijke jongens

Over de mentale problemen wordt niet gesproken. Ook niet over de moeilijkheden bij zijn 2 vorige clubs en de geringe zelfkritiek die de speler aan de dag legt. De benadering van moeilijke jongens bij PSV en Juventus zou wezenlijk anders zijn dan bij Ajax.

Daarnaast noemde trainer Ten Hag het een klein risico, mede omdat er niet veel geld mee gemoeid is. Voor de club lijkt de transfer meer gericht op uitbreiding van de selectie, dan op versterking van het eerste elftal.

Tweede elftal

Er is dus een gerede kans dat hij moet beginnen in het tweede elftal om zichzelf zo te bewijzen. Voor FC Utrecht voelt het als een slag in het gezicht, omdat iedereen binnen de club er van uit ging dat hij naar Utrecht zou komen. Hij zou er bovendien een basisplaats krijgen, iets wat in Amsterdam ver weg lijkt.

In Eindhoven wordt de aanstaande transfer in supporterskringen beschouwd als een onderdeel van de psychologische oorlogvoering. Voor Ajax is Ihattaren echter één van de velen binnen de selectie, maar de kans dat ze net zoveel investeren in de speler zoals PSV dat deed, is niet erg aannemelijk.

Volgens velen in de voetbalwereld is de speler té vroeg in zijn loopbaan bejubeld en zijn de verwachtingen té hoog geweest. Het kan ook zijn dat natuurlijke aanleg alleen niet voldoende is. Oud trainer Co Adriaanse introduceerde het begrip T.I.P.S. bij Ajax: techniek, inzicht, persoonlijkheid en snelheid.

Het is nog maar de vraag of een club of trainer de persoonlijkheid van een speler kan veranderen. Als alles meezit dan heeft een voormalige straatvoetballer natuurlijk geen last van bijwerkingen. Maar een wil kweken om ten koste van alles te slagen en met tegenslag leren omgaan, zoals bijvoorbeeld Luuk de Jong dat kan, is iets van een andere orde.

 

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]