zondag, september 26, 2021
HomeCompetitiesHoofdklasseInitiatief voor alternatief Bollenstreek-toernooi

Initiatief voor alternatief Bollenstreek-toernooi

ARC heeft de Bollenstreek-clubs benaderd om een onderling toernooi op te zetten als de KNVB besluit om een streep te zetten door de competitieplannen. In gesprek met RTV Katwijk Sport vertelde de wedstrijdsecretaris van de Alphenaren, Nick Bouman, over het plan, waarvoor hij de clubs uit de voetbalmaffe regio heeft gevraagd. Het idee werd enthousiast ontvangen, maar is momenteel nog niet in een concrete vorm gegoten. ,,We wachten rustig af wat de regering en de KNVB de komende weken gaan beslissen,” zegt Bouman.

,,In overleg met onze trainer, Mark Evers, heb ik de mogelijkheid besproken om dit seizoen nog tegen een aantal aansprekende tegenstanders te voetballen,” vertelt de wedstrijdsecretaris. ,,Van daaruit groeide het idee om de clubs uit de Bollenstreek te benaderen.” Ondanks het feit dat ARC, na een aantal moeilijke jaren, prestatief het contact met de regiogenoten wat was verloren, zijn de contacten altijd warm gebleven. Zo had Bouman een aantal jaar geleden al het initiatief genomen om een regionale Onder 23-competitie op te zetten op dinsdagavond. Net als toen reageerden de andere clubs ook nu positief op de uitnodiging van Bouman. Over de opzet van het toernooi kon Bouman nog niets concreets zeggen.

,,Het is afwachten op wat Jan-Dirk van der Zee gaat zeggen,” zegt hij. Ideeën heeft Bouman al wel voldoende. ,,Als we uitgaan van acht clubs, kunnen we in twee poules van vier uit en thuis tegen elkaar spelen. Dan hebben alle clubs sowieso zes wedstrijden, die je eventueel kunt uitbreiden met finalewedstrijden, waarin de nummers één van beide poules tegen elkaar spelen en de nummers twee, enzovoort. Misschien kunnen we zelfs nog een mooie sponsor vinden die een leuke prijs aan het toernooi kan verbinden.”

Het feit dat de mensen eventueel weer naar hun club kunnen is voor Bouman de voornaamste reden om het toernooi te organiseren. ,,De supporters kunnen hun ploegen weer echt zien spelen, het zijn stuk voor stuk aantrekkelijke wedstrijden en als we met de clubs een kleine entree kunnen afspreken, zien de penningmeesters wellicht ook wat binnenkomen in deze zware tijden.” Nu Bouman het fundament heeft gelegd, moet ook hij weer terug naar de wachtkamer. ,,We wachten rustig af wat de regering en de KNVB de komende weken gaan beslissen. Pas daarna weten we of we concrete plannen kunnen gaan maken,” besluit Bouman. Wordt wellicht vervolgd…

Eerder werd al bekend dat men in het Oosten en Flevoland en op de Veluwe plannen heeft voor een alternatieve invulling van het voorjaar, mocht de competitie niet meer worden hervat.

Gerelateerde artikelen

Nu je hier toch bent...

De redactie van Voetbal247.nl zet zich elke dag in om jou te voorzien van het laatste nieuws uit het topamateurvoetbal, achtergronden, interviews, onze podcast en mooie reportages vanaf de velden. Die krijg je geheel gratis voorgeschoteld. We zouden je willen vragen of je ons zou willen steunen met een kleine donatie als waardering voor ons werk.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.
Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD