Volg ons

Tweede Divisie

Inhaalweekend Tweede Divisie vol ‘negatieve spanning’

Inhaalweekend Tweede Divisie vol ‘negatieve spanning’

Al vaker is geklaagd over het degradatiespook in de Tweede Divisie. Liefst 22 procent van de clubs kan degraderen aan het eind van het seizoen, met alle ‘negatieve spanning’ zoals Danny Buijs het al eens typeerde, van dien. Dit weekend draait ‘het spook’ overuren, behalve TEC en AFC komen alle degradatiekandidaten in actie. Te vergeven zijn: 2 directe degradatieplekken, 2 nacompetitieplekken en de hoofdprijs: dat ene veilige plekje, net boven de streep.

Opgeheven hoofd
Het kan zomaar gaan rommelen in de kelder van de ranglijst, met drie clubs in actie. Voor Achilles ’29 is het wachten op het definitieve kruisje achter de naam. Trainer Arno Arts wil echter met opgeheven hoofd afscheid nemen van de Tweede Divisie en het blazoen van de zwart-witten nog wat oppoetsen. Daar is een lastige uitwedstrijd tegen HHC Hardenberg wellicht niet het meest gunstige moment voor. Achilles’ grote rivaal De Treffers wist het de Hardenbergers afgelopen weekend echter meer dan lastig te maken, dus de mogelijke houvast vooraf komt uit onverwachte hoek.

Hete adem
De Treffers krijgt op zondag bezoek van Koninklijke HFC, dat het lang zal moeten doen zonder topscorer Roy Castien. Wanneer de ploeg van scheidend trainer Ted Verdonkschot verliest, gaan zij de hijgende adem van De Treffers in de nek voelen, het gat wordt dan 2 punten en De Treffers heeft dan nog een duel tegoed ten opzichte van de Haarlemmers. De Dijk kan over stadgenoot AFC heen, als het zondag weet te winnen van FC Lienden. De ploeg van Hans Kraaij bezet met zijn ploeg de, relatief veilige, tiende plaats, maar heeft nog wel wat puntjes nodig om zichzelf echt veilig te wanen. Opvallend detail: De Dijk en Lienden treffen elkaar voor het eerst dit seizoen.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie