woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesHoofdklasseIn Urk staat iedereen zaterdag a.s. op scherp voor de titanenstrijd tegen...

In Urk staat iedereen zaterdag a.s. op scherp voor de titanenstrijd tegen SC Genemuiden

Zaterdag in de Hoofdklasse B een wedstrijd die je met een gerust hart een “titanenstrijd” mag noemen. In het vissersdorp Urk komt de plaatselijke voetbaltrots in actie tegen SC Genemuiden. Twee ploegen die zich na bijna een halve kompetitie in de top-4 hebben weten te spelen en samen met VV Eemdijk en RKAV Volendam uit gaan maken wie aan het eind van het seizoen de promotie gaat maken naar de 3e Divisie.

Urk-trainer Gert Jan Karsten denkt daar nog geen moment aan. De 42-jarige oefenmeester  (in het verleden onder andere actief bij IJsselmeervogels(assistent hoofdmacht en trainer  reserves), Lelystad, ZwartWit’63, FC Almere 017, HHC jeugd, HHC 2 en hoofdtrainer HHC) is vooral bezig om zijn doelstelling te halen bestaande uit een 3-tal punten: eindigen in het linker rijtje, een elftal samenstellen met louter Urkerspelers en ook nog eens aanvallend voetbal spelen. Karsten slaagt daar vooralsnog uitstekend in en verrast vriend en vijand met zijn 4e plaats.

Wat is Urk-SC Genemuiden eigenlijk voor een wedstrijd?
Karsten: ” Een duel tussen een sterk Genemuiden met redelijk wat spelers van buitenaf en  veel spelers ook met een BVO-verleden en een Urk, dat  moeiteloos vasthoudt aan het principe dat er in de hoofdmacht louter en alleen jongens uit eigen dorp mogen spelen. Alleen de keeper mag eventueel van buitenaf komen als we die niet in eigen gelederen kunnen vinden”.

Is een elftal samenstellen met louter Urkervoetballers lastig?
” Totaal niet. Vergis je niet dat Urk een vereniging is met een rijke historie en dat al jarenlang. Het speelde in de tijd van de Hoofdklasse bijna altijd in de top. Degradeerde men een seizoen was men het jaar daarop al weer terug. Ik weet zelf nog wel toen ik 15/16 jaar was , ik altijd graag naar Urk ging kijken. Dat was het Bolwerk van het Zaterdag amateurvoetbal. Daar gebeurde het. Ze zijn hier voetbalgek. “.

Zaterdag liep je tegen de 1e seizoensnederlaag op. Verrassend?
” Over het geheel bekeken heeft Volendam verdiend gewonnen. Wel een tikkeltje geflatteerd die 6-3. Een 3-2 zege voor Volendam had reëler geweest. Een aantal persoonlijke fouten, een doelpunt waarbij de scheidsrechter niet zag dat de bal achter was geweest, kansen die onbenut bleven etc etc. Nee, een verdiende nederlaag en dat kan een keer gebeuren. In veel wedstrijden zijn wij de bovenliggende ploeg die het spel moet maken, hetgeen ons overigens goed afgaat”.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!
“Inderdaad dat is een gezegde dat 100% opgaat hier in Urk. We hebben hier heel veel talentvolle jeugd. Het feit dat ik de laatste maanden een groot aantal jeugdspelers een kans hebt gegeven, uitgetest heb en ingepast heb zegt voldoende. We hebben twee teams O23 waar heel veel talent tussen zit, dus over de toekomst hoeven we ons niet al te veel zorgen te maken hier.”.

Volle bak zaterdag?
“Het wordt echt een “happening”. Genemuiden brengt veel publiek mee; Urk loopt uit en dan moet je toch rekenen op een aantal toeschouwers tussen de 1500 en 2000. Toch niet verkeerd voor de Hoofdklasse?

Wat is het mooiste aan trainer zijn bij SV Urk?
“ik vind het wel een uitdaging om de kijken waar de max ligt bij een vereniging die het louter met eigen jongens doet en dat principe ook vasthoudt. Ik denk dat wij hier in Urk een van de weinige clubs zijn in Nederland die dat kunnen zeggen”.

Herman van Diejen

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD