zaterdag, 18 mei 2024
Voetbal247.nlEerste KlasseDe hunkering naar de Hoofdklasse wordt elk jaar groter bij Kloetinge

De hunkering naar de Hoofdklasse wordt elk jaar groter bij Kloetinge

VV Kloetinge speelde jarenlang in de top van het amateurvoetbal mee. In 2015 degradeerden de Zeeuwen naar de Eerste Klasse van het zaterdagvoetbal. Elk jaar is de doelstelling weer hetzelfde, maar iedere keer moesten de groen-witten de promotie aan andere clubs laten. Waar het in Zeeland altijd draaide om HSV Hoek en Kloetinge, daar is sinds enkele jaren verandering in gekomen, want door de opmars van GOES is Kloetinge naar de achtergrond verdwenen in Zeeland.

Vier jaar lang dezelfde doelstelling, elk seizoen miste men de boot. Men eindigde achtereenvolgens vijfde, tweede, derde en tweede in de Eerste Klasse. In de laatste drie seizoenen werd weliswaar een periodetitel veroverd, maar telkens strandde Kloetinge onderweg in de promotierace. In het tweede seizoen Eerste Klasse kwam men niet verder dan de eerste ronde van de nacompetitie, toen waren XerxesDZB en vv Smitshoek te sterk. Het seizoen erop kwam men weliswaar een ronde verder, maar na strafschoppen op het Wesselopark bereikte Sportlust ’46 de finale.

Derde keer is scheepsrecht, luidt het spreekwoord. Niet voor Kloetinge, want afgelopen seizoen moest de club opnieuw het onderspit delven in de halve finale. Dit keer was herkanser uit de Hoofdklasse DETO Twenterand te sterk voor de ploeg uit Zeeland. Hiermee raakt de ploeg verder in de schaduw van topamateurs HSV Hoek en GOES. Zij spelen beide in de Derde Divisie en komen dit seizoen voor het eerst tegen elkaar uit.

Kloetinge wil terugkomen uit geslagen positie. Over enkele weken wacht de start van de competitie in de Eerste Klasse C, nadat men een paar seizoenen lang in de B-poule uitkwam. Een rits nieuwe tegenstanders wacht op Kloetinge, waaronder promovendus Terneuzense Boys. Buiten de derby tegen de oranje-zwarten wachten er geen mooie affiches op het Wesselopark. Ook dit seizoen strijdt Kloetinge met man en macht voor promotie naar de Hoofdklasse, “daar horen we thuis.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD