zaterdag, januari 28, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagImpens pakt met Hoek drie punten tegen Excelsior'31: 'Het is voor ons...

Impens pakt met Hoek drie punten tegen Excelsior’31: ‘Het is voor ons mogelijk om in de top vier te eindigen’

Hoek boekte zaterdag in Rijssen een zege op Excelsior’31 (2-3). Door deze overwinning kwam de Zeeuwse formatie in puntenaantal gelijk met de lijstaanvoerder in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal, Sparta Nijkerk. Rik Impens, aanvallende middenvelder van Hoek, is van mening dat hij en zijn ploeggenoten in staat moeten zijn om zich aan het einde van de rit te nestelen in de top vier van de ranglijst.

Goed uit de startblokken
Hoek begon zaterdag uitstekend aan de confrontatie met Excelsior’31. Na 32 minuten spelen stond er al een tussenstand van 0-2 op het scorebord in het voordeel van Hoek.  ,,Wij begonnen goed aan de wedstrijd tegen Excelsior’31, net zoals dat eerder ook tegen Barendrecht het geval was. Excelsior’31 liet ons veel aan de bal en zakte als een blok terug waardoor het moeilijker was om door de organisatie heen te komen. Wij werden toch een paar keer gevaarlijk en wij kwamen op voorsprong uit een standaardsituatie, deze werd slim uitgespeeld en de bal ging binnen. Nadat wij op voorsprong kwamen was er een moment van onoplettendheid en kregen ze nog een kans. Even later zag ik Erwin Franse met een mooie loopactie vertrekken en kon in de bal aan hem meegeven met een pass, hij scoorde daarna dus de 0-2″, aldus Impens tegenover Voetbal247.

Terechte zege
Ondanks dat Hoek ook nog de derde treffer wist te maken en de voorsprong dus wist te vergroten kwam Excelsior’31 weer terug in de wedstrijd. ,,Na de rust leek er niet meer aan de hand te zijn toen wij de 0-3 wisten te maken. Het was jammer dat we een doelpunt tegen kregen en dan weet je dat er niet nog één moet vallen omdat je het dan nog moeilijk kan krijgen. Dat gebeurde toch en het publiek ging er achter staan en dan werd het een soort power play wat de tegenstander speelde. We kregen nog genoeg kansen om de wedstrijd ‘dood’ te maken, maar dat lukte niet. We speelden het niet goed uit. Ik vind wel dat het een verdiende overwinning was, maar het had net zo goed nog 3-3 kunnen worden. We moeten hier van leren en wedstrijden eerder beslissen.”

Top vier
Hoek is (mede) lijstaanvoerder met achttien punten uit negen wedstrijden. Dit geeft echter een vertekend beeld omdat de nummer twee Sparta Nijkerk ook achttien punten wist te pakken, maar dan uit zeven gespeelde wedstrijden. Door de recente resultaten lijkt het er echter sterk op dat Hoek zich dit seizoen echt kan meten met de ploegen die strijden om promotie naar de Tweede Divisie. Impens weet dat Hoek een sterke ploeg op de been kan brengen, maar het woord promoveren valt niet als hij praat over de doelstelling voor de rest van het seizoen. ,,Wij willen zo lang mogelijk mee blijven doen in de top van de ranglijst. Ik denk dat het mogelijk is om bij de top vier te eindigen en nacompetitie te halen. Alles wat meer is zou een bonus zijn. Wij moeten het gewoon van week tot week bekijken en zien waar het schip strand. Na deze twee overwinningen doen wij gewoon goed mee bovenaan de ranglijst. We doen nu gewoon mee met de koplopers van de competitie. Wij hebben een sterke selectie waar nog veel groei in zit, het is een leergierige groep en ik denk dat wij in de toekomst alleen nog maar beter kunnen worden. Als ik naar mijn prestaties kijk ben ik best tevreden, al weet ik dat het natuurlijk altijd nog beter kan. Op dit moment sta ik op zes doelpunten en negen assists in negen wedstrijden. Ik heb ook al een paar mindere wedstrijden gespeeld en dat wil ik minimaliseren. Ik hoop als voetballer nog stappen te zetten en op een hoger niveau te spelen als de kans zich voor zou doen. Ik kan alleen mijn best doen en iedere week laten zien wat ik waard ben, dit voor het team en voor mezelf”, besluit Impens zijn verhaal.

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD