Volg ons

Eerste Divisie

Impasse in transfer Castien van Koninklijke HFC naar Telstar

Impasse in transfer Castien van Koninklijke HFC naar Telstar

De overstap van Roy Castien van Koninklijke HFC naar Telstar lijkt afgeketst. Telstar wil de 20-jarige aanvallende middenvelder graag inlijven, maar al weken bestaat er een onoverbrugbaar verschil tussen beide clubs over de afkoopsom.

Tijd dringt
Telstar-coach Mike Snoei baalt van de situatie: ,,Ik ben een liefhebber van Roy Castien. Dat is echt een jongen die iets kan toevoegen en die op alle drie positie achter de spits ons echt beter kan maken. Maar helaas – en daar sta ik zelf buiten – is er nog een zakelijk conflict tussen zijn huidige club en Telstar”, stelt de oefenmeester tegenover RTV NH. ,,Zolang het niet opgelost wordt en ik ben bang dat het nu te lang gaat duren, zal Castien niet bij Telstar voetballen.”

Afkoopsom
Castien trainde de afgelopen maanden al wel geregeld mee met de club uit Velsen-Zuid. De spelmaker bereikte ook een persoonlijk akkoord met de profclub. Maar aangezien de Zandvoorter een nog doorlopend contract heeft, zal wel een afkoopsom moeten worden betaald. De hoogte van dat bedrag staat ook opgenomen in de huidige verbintenis met Koninklijke HFC.

Samen uitkomen
De patstelling tussen de clubs is opvallend, aangezien technisch directeur Piet Buter eerder nog in het Haarlems Dagblad liet optekenen dat Telstar desnoods de vastgelegde afkoopsom zou betalen voor Castien: ,,HFC heeft uiteraard recht op een vergoeding. Dat we er nog niet concreet zijn uitgekomen heeft te maken met het feit dat HFC belangstelling heeft voor een of meer spelers van Telstar. Mocht dat het geval zijn, dan kunnen we niet verlangen dat HFC die salarissen voor hun rekening gaat nemen. We moeten daar samen uitkomen. Als HFC geen interesse heeft voor een speler van Telstar, betalen wij uiteraard gewoon de afkoopsom”, zei hij op 20 december.

Discussieer mee!

Meer over Eerste Divisie