Volg ons
Imdat Ilguy OFC coach

Derde Divisie Zondag

Ilguy verwacht eerste vijf duels niet veel van zijn OFC

Ilguy verwacht eerste vijf duels niet veel van zijn OFC

Zondag begint ook voor OFC de competitie in de Derde Divisie, maar als het aan trainer Imdat Ilguy ligt gaat de competitie later van start. De oefenmeester is namelijk van mening dat zijn ploeg nog niet klaar is voor het echte werk in de Derde Divisie. “De eerste vier, vijf wedstrijden wordt overleven voor ons.”

Veel nieuwe spelers bij OFC

Bijna vier weken geleden begon OFC aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Tijdens de eerste training zag Ilguy veel nieuwe gezichten en dat is ook één van de verklaringen voor de vele verliespartijen (vier van de vijf oefenduels) in de voorbereiding, maar volgens de coach niet de belangrijkste. “Dat ben ik op zich ieder seizoen wel gewend”, vertelde Ilguy in gesprek met Het Amsterdamsche Voetbal over de vele nieuwelingen. “Maar we misten ook nog eens zes jongens. We hebben elke oefenwedstrijd met een ander elftal gespeeld.

Door de vele afwezigen en het aantal nieuwe spelers, dertien in totaal, is OFC niet voldoende voorbereid om de Derde Divisie Zondag in te gaan. Volgens Ilguy heeft zijn formatie nog wel een paar weken nodig om op niveau te komen. “Eigenlijk komt de start van de competitie te vroeg. We zijn nog niet goed genoeg. Jongens die normaal zouden spelen, kan ik nog niet opstellen. De eerste vier, vijf wedstrijden wordt overleven voor ons.”

Wel vertrouwen in spelers

De eerste wedstrijd speelt OFC tegen Westlandia, maar daarin hoeft van de ploeg uit Zaandam weinig verwacht te worden. Westlandia is overigens wel één van de weinige bekende ploegen voor Ilguy in de Derde Divisie Zondag. Het is voor de coach daarom moeilijk in te schatten waar OFC op moet mikken komend seizoen. Ilguy heeft echter wel het gevoel dat er met OFC iets moois neergezet kan worden. “Ik streef altijd naar het hoogste en dat is een periodetitel. Een aantal ploegen ken ik natuurlijk zoals De Dijk en Westlandia, alleen zijn veel ploegen ook nieuw voor ons. Maar ik heb enorm vertrouwen in onze groep.”

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zondag