woensdag, juli 6, 2022
HomeKNVB'Ik zie het niet gebeuren dat een vrouw de Tweede of Derde...

‘Ik zie het niet gebeuren dat een vrouw de Tweede of Derde Divisie aankan’

De revolutionaire beslissing van de KNVB om ook de A-categorie van het mannenvoetbal te openen voor vrouwelijke speelsters maakt gemengde reacties los.

Waar veel mensen vanuit het gelijkheidsbeginsel de ontwikkeling prijzen, is er ook scepsis of vrouwen zich wel staande kunnen houden bij volwassen mannen op topamateurniveau.

In het AD reageert ASWH-coach Rogier Veenstra op de ontwikkeling: ,,Tot 14, 15 jaar is het een prima zaak dat meiden met de jongens samen kunnen voetballen om zich nog beter te ontwikkelen. Maar daarna ontstaan er in de ontwikkeling in fysiek opzicht toch wel grote verschillen. Mannen worden sterker en sneller.”

,,Een keepster bijvoorbeeld springt minder hoog en duikt minder ver dan haar mannelijke collega. Zeker als je praat over de tweede- en derde divisie, zie ik het niet gebeuren dat een vrouw dat niveau aankan. Ik zou overigens niet aarzelen om een vrouw op te stellen als zij beter is. Maar dan ligt waarschijnlijk ook de eredivisie of het buitenland voor die voetbalster open.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS